Kamer wil debat over moord Theo van Gogh

De hele Tweede Kamer steunt een verzoek van de PVV om een debat te houden over het onderzoek naar de moord op Theo van Gogh. Dit naar aanleiding van eerdere uitspraken van hoofdofficier Frits van Straelen in het programma Eenvandaag. Hij zei daarin onder meer: 'Ik ben ervan overtuigd dat Mohammed B. niet alleen gehandeld heeft. Er zijn bijvoorbeeld aanwijzingen dat er mensen de route van Theo van Gogh zijn nagegaan en voor het vuurwapen hebben gezorgd'. Ook zou B. financieel zijn gesteund, omdat hij al een tijd geen uitkering meer kreeg. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken legde in een brief vandaag uit dat destijds al werd gezegd dat B. niet alleen kon hebben gehandeld, maar dat daar onvoldoende bewijs voor was. De Kamer was ontevreden met dit antwoord. Uit de uitzending bleek verder dat de AIVD Mohammed B. wel in het vizier had als lid van de Hofstadgroep, maar die informatie pas na de moord deelde met het Openbaar Ministerie. PVV-leider Geert Wilders zegt te beschikken over anonieme bronnen die beweren dat ze moesten zwijgen over de AIVD ten tijde van het onderzoek naar de moord op Van Gogh.

Bron(nen):   Nu      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Laat ze maar eens een debat houden over de moord op Pim, die beerput stinkt denk ik harder dan het episch falen der aivd in de Theo casus

  • vandehoedenderand

   Vertel…
   Doe ‘ns uitweiden waarom die zaak zo hard stinkt. Niet alleen roepen dát de zaak hard stinkt en vervolgens niets meer zeggen. Da’s niet eerlijk. Nu maakt u me nieuwsgierig en vervolgens zegt u niets meer en zit ik met een hoop onbeantwoorde vragen.

   (in antwoord op harrr)

Reacties niet toegestaan