IKEA zegt dat de nieuwe meubelen in 5 minuten in elkaar zitten. Dit is de waarheid

De nieuwe meubellijn van IKEA, de Regissör, zet je volgens het Zweedse bedrijf in 5 minuten in elkaar. Business Insider kocht 3 pakketten, zette de kookwekker aan en liet 3 prominente medewerkers proberen van de platte pakketten meubels te maken in 5 minuten. Dat leverde deze geestige video op:  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Haha… verbaast me niets. Bij zo’n kliksysteem is het nog veel belangrijker om alles in de goede volgorde te doen. En om sommige ‘kliks’ te kunnen maken moeten -ruimtelijk gezien- vreemde bewegingen gemaakt worden. Dat viel me al op in het filmpje van IKEA zelf dat hier een paar dagen geleden stond. Kortom, voor typische alfahoofden is dit systeem net zo’n ramp als het oude systeem met schroeven.

  NB: De “test” van Business Insider is ook niet helemaal eerlijk. Door de aanwezigheid van andere bouwers en een camerateam is er veel afleiding en gaan ze er een wedstrijdje van maken waardoor ze te weinig tijd nemen om de handleiding te lezen en na te denken.

  • Willemov

   Als je dezelfde kast of wat ook, nog een keer in elkaar moet zetten is het allemaal geen punt. De eerste keer lopen de handleiding en je eigen verwachting niet altijd synchroon. Tekeningen zijn voor iemand die tekeningen niet goed kan lezen, ook niet altijd duidelijk. Zelfs voor mij niet, en ik ben afgestudeerd interieurarchitect.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Burgermans

  Mij lukt het altijd wel om zo’n IKEA-pakket snel en goed in elkaar te zetten.

Reacties niet toegestaan