IS schrijft: slavernij mag van de Sharia

De terroristen van IS geven in een artikel in hun 'online magazine' 'Dabiq' toe dat ze vrouwen en kinderen tot slaaf maken. Ook schrijven ze dat het volgens de islam gerechtvaardigd is dat ongelovige vrouwen worden verkocht als seksslaven. In de vierde editie van het propagandatijdschrift staat een artikel met de titel 'The revival of slavery before the Hour'. Daarin schrijft de terreurorganisatie onder meer: 'Iedereen zou moeten weten dat het tot slaaf maken van de families van ongelovigen waarbij hun vrouwen als concubines worden genomen een duidelijk aspect is van de Sharia of islamitische wet'. 'Een man hoeft zich dan niet meer te vergrijpen aan andere vrouwen, wat verboden is', zo schrijft IS. 'Als hij een vrouw als zijn concubine aanschaft, is de relatie wel legaal.' Het 56 pagina's tellende magazine bericht verder trots over 'het bloedbad dat IS heeft aangericht tegen de Koerdische PKK-soldaten' met daarbij foto's van dode mannen in uniform. Ook schept IS op over de diensten voor moslims die het heeft opgericht zoals een bejaardenhuis en een ziekenhuis voor kinderen met kanker. Verder staat er in het tijdschrift zogenaamd een brief die de vermoorde Amerikaanse journalist Steven Sotloff aan zijn moeder zou hebben geschreven met daarin onder meer: 'Alsjeblieft Mama, laat Obama me niet vermoorden. Wat is het dat onze regering niet begrijpt'. Aan het eind staat een tekst van de ontvoerde journalist John Cantlie. Hij zou schrijven dat hij 'verwacht binnenkort te sterven, tenzij er snel iets radicaal verandert.'  

Bron(nen):   CNN      

46 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Robin

  Dan is het goed. Maar hier in de beschaafde wereld is het verboden he.

 2. Zmirlap

  Eigenlijk zie ik dat best zitten: een lading slaven in huis….

 3. kletsmajoor

  IS ziet moslimmannen als het nieuwe herrenvolk.

  • Vogelbeest

   Ik denk dat dat zeker een deel van de aantrekkingskracht van IS op gefrustreerde 2e en 3e generatie moslims in het westen is: Zei zijn opeens de “helden” en ze mogen moorden, verkrachten, slaven en sexslavinnen houden naar eigen inzicht, want in de koran staat dat het mag.
   Best een leuk vooruitzicht als je hier een triestige pizzabezorger zonder opleiding en aanzien bent.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • Windows 8

    En straks komen ze met deze mentaliteit terug deze kant op …

    (in antwoord op Vogelbeest)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    Het is natuurlijk een hard gelag als jij een hoogverheven trotse baardman van allah en daarom een superieur schepsel bent en je komt er achter dat de rest van de samenleving daar geen donder mee te maken heeft.
    Daarbovenop nog dit; als je dan ook nog niets nuttigs kunt of doet dan krijg je geen geld en ook geen waardering.

    Dat doet zeer, en daarom slacht je al deze mensen af die niet erkennen dat jij een hoogverheven trotse baardman van allah en daarom een superieur schepsel bent dat boven alle anderen staat en neemt hierna hun bezittingen, vrouwen en dochters af.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 4. Burgermans

  Wat een walgelijke religie is de islam toch.

  • Har Davids

   Lees de ‘heilige’ boeken van andere religies en het is allemaal een pot nat. Het verschil is, dat er gelukkig hier en daar wat beschaving plaats gevonden heeft, anders zou de IS maar een van de vele spelers zijn op het gebied van psychopathische staten.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Pertinent onjuist, de islam is de enige godsdienst die roof, moord en verkrachting van andersdenkenden propageert. Dat is ook de reden dat in heel het Midden-Oosten barbarij en terreur troef is.

    (in antwoord op Har Davids)
    • Wilders

     Het feit dat ik je hersenen niet insla en wraak neem op je onwetendheid is al de uitvoering van mijn geloof(Islam). En dat ik je niet vermoord of dat ik niet beroof of terreur uitoefen komt allemaal dankzij Islam. Want als het niet aan mijn geloof had geleden dan had ik kwaad met kwaad vergolden, en als bankdirecteur lekker mijzelf verrijkt. Maar aangezien onzelfzuchtigheid, vrijgevigheid, naastenliefde en vergiffenis grote deugden zijn. Leef ik zo.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Als de meeste moslims zoals jij waren was het hele Midden-Oosten een oase van beschaving.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Ik ben niet heilig ofzo, maar het ligt aan de mens dat hij het kwade doet en niet aan het geloof. Als het aan het geloof ligt verrijkt een bankdirecteur niet zichzelf. Als het aan het geloof ligt delen we de schaarste evenredig met de medemens, maar de mens maakt er een rotzooi van.

      Ik ben niet perfect en er zijn zo vele gelovigen die niet perfect zijn en alleen maar met woord hun geloof belijden en niet met daad en hart. En daar gaat het om.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De strijders van de Islamitische Staat belijden hun geloof wel met hart en daad, maar of we daar nu zo blij mee moeten zijn…

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Dat doen ze niet, want als ze dat deden was er zoals jij zegt een oase van vrede rust, medemenselijkheid, respect, vergiffenis geen corruptie geen moord, geen verkrachting. geen berovingen en geen oorlog. Maar ja het zijn mensen met impulsen en behoeften en verwarring en politiek en andere groeperingen die er belangen bij hebben etc. Dus tja.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De IS-strijders leven letterlijk volgens de voorschriften van Mohammed waarin roof moord en verkrachting van andersdenkenden wordt toegestaan. Mohammed was geen vreedzame liefdesprediker zoals Jezus maar een meedogenloze warlord.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Dat doen ze dus niet. De IS leeft volgens de politieke regels, van geweld, macht en populariteit winnen en omkoping door vrouwen te verkopen aan strijders.

      Zo win je macht en heb je het voor het zeggen en kan je jezelf verrijken. Zoals Rumi het zegt:” Gisteren was ik slim en probeerde ik de wereld te verbeteren vandaag ben ik wijs en verbeter ik mezelf.” Dat is wat de Islam zegt en niet dat je anderen leefregels etc. moet opleggen. Nee kijk naar jezelf. Jij moet veranderen niet de ander.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      1500 jaar gelden was het Midden-Oosten het centrum van beschaving terwijl in Europa juist overal oorlog en barbarij woedde.
      Toen kwam het Christendom in Europa en de Islam in het Midden-Oosten. Nu is Europa het centrum van de beschaving en het Midden-Oosten het centrum van barbarij geworden. Met andere woorden: het Christendom heeft van barbaren beschaafde mensen gemaakt terwijl de islam van beschaafde mensen juist barbaren heeft gemaakt.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Het Midden Oosten was het hoogtepunt van de beschaving toen de Islam kwam(volgens mij astronomie, algebra, cijfer, geneeskunde enzo. Het christendom is de hoiogtepunt van de beschaving wanneer er verlichting kwam.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Astronomie, algebra, cijfers, geneeskunde zijn allemaal overgenomen van onderworpen culturen. De enige uitvinding die met zekerheid aan de Arabieren kan worden toegeschreven is de koffie.

      Maar ter zake: de moraliteit van Jezus (verdraagzaamheid en naastenliefde) heeft een beschavende werking gehad, die van de warlord Mohammed (gewelddadige onderwerping) juist niet.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Toch het hoogtepunt van de beschaving van het Midden Oosten kwam wanneer de Islam kwam. Het hoogtepunt van de beschaving in het Westen kwam na de verlichting.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het Christendom gaat dus vooruit in beschaving en de islam achteruit.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Christendom gaat niet vooruit. In tegenstelling de verlichting heeft juist te maken met het feit dat men de Kerk verliet. En de macht van de Kerk ineenkromp.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De Verlichting is juist een voortbrengsel van het Christendom, net zoals het humanisme. Vrijwel alle Verlichtingsfilosofen waren gewoon Christen en bleven dat ook.

      (in antwoord op Wilders)
 5. Wilders

  “Het 56 pagina’s tellende magazine bericht verder trots over ‘het
  bloedbad dat IS heeft aangericht tegen Moslims( koerdische pkk soldaten)’ met
  daarbij foto’s van dode moslims in uniform.”

  • Burgermans

   De islam is in zijn kern een foute en fascistische ideologie, met name Mohammed’s gebod om het geloof met het zwaard te verspreiden en andersdenkenden met geweld te onderdrukken leidt tot dagelijkse bloedbaden en barbarij in de gehele islamitische wereld.

   (in antwoord op Wilders)
   • Wilders

    De Islam is een prachtige mooie geloof die vrede, vergiffenis, dienstbaarheid, Dankbaarheid, vertrouwen, respect, meditatie en zelfontwikkeling predikt.
    De basis van Islam is liefde . Dat is de kern van de Islam. Lees anders de Masnavi(mystieke uitleg van de Koran) van Rumi op of google anders Rumi op op google.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     Vandaar dat het hele Midden-Oosten een oase van vrede, vergiffenis en dienstbaarheid is.

     Wanneer een boom goed is, dan zijn ook zijn vruchten goed. Is een boom daarentegen slecht, dan zijn ook zijn vruchten slecht. Want aan de vruchten herkent men de boom. (Matteüs 12, 31)

     (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Vandaar dat het Westen de olierijkdommen plundert in het midden oosten en het midden oosten gekolonialiseerd heeft en het volk verdeelt. Heeft niks met Islam te maken, maar met politiek.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Pas op voor de valse profeten, die naar jullie toe komen in schaapskleren, maar van binnen roofzuchtige wolven zijn. Aan hun vruchten zul je ze kennen. Men plukt toch geen druiven van doornstruiken en geen vijgen van distels? Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort, maar de zieke boom brengt slechte vruchten voort. (Matteüs 7, 15)

      De problemen in het Midden-Oosten (corruptie, terreur, onderdrukking) zijn allemaal van morele aard. Morele tekortkomingen hebben altijd met de religie te maken.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Ik snap dat je christen bent ( misschien ben je dat niet en heb ik het mis) Maar de Islam en mijn geloof zegt ondanks dat je mij en mijn geloof veracht en jezelf beter voelt dan mij heb ik respect voor je en jouw geloof. Vrede zij met Jezus. Jouw jou geloof en ik mijn geloof.

      Ik raad je aan om meer in het christendom te verdiepen en dat ook uit te voeren(als je christen bent, zo niet dan neem ik alles terug doe wat je wilt) Jezus(vzmh) zegt denk ik ook om respect te hebben voor je medemens net als Mohammed(vzmh). Ik bespeur dat niet bij jouw. Ik voel alleen haat.

      Ga naar een moslim toe in het midden oosten die ondanks dat zijn omgeving in armoede leeft toch integer handelt dat is pas respect. Ondanks dat christenen aan worden gevallen toch hen verdedigt. Dat is wat mijn geloof zgt. Als je een mens vermoordt vermoordt je de hele mensheid. Als je een mens redt red je de hele mensheid(Koran)

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik kan geen respect opbrengen voor een ideologie die in mijn ogen onverdraagzaam, gewelddadig en onmenselijk is en leidt tot terreur, onderdrukking en barbarij. Wie het Goede lief heeft, haat het Kwade. Hopelijk gaan je ogen open voor het te laat is en laat je de islam en zijn verkeerde moraliteit achter je.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Dat is een verkeerde veronderstelling die jij hebt. De Islam is geen kwade ideologie, maar een spirituele liefdevolle geloof. Onderzoek je veronderstelling en kijk er met een open mind naar. Je hoeft niet te bekeren. Je moet alleen niet alles geloven wat de media je voorschotelt.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat heb ik gedaan en ik kom tot de conclusie dat de islam wel degelijk een kwade ideologie is. Je hoeft alleen maar te kijken naar hoe ze in islamitische landen met elkaar en met andersdenkenden omgaan, dan weet je genoeg,

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Ben je daar geweest heb je dat meegemaakt of heb je je onderzoek alleen uit de media gehaald?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik ben in Tunesië, Marokko (2x) en Turkije (2x) geweest.

      (in antwoord op Wilders)
     • Wilders

      Nou ja dan heb je andere ervaringen meegemaakt dan ik het heb meegemaakt. Ik ben vaak geholpen door de lokale bevolking daar en met gastvrijheid ontvangen. Maar ook veel bedelaars, omdat er armoede heerst.
      Tja jij hebt een andere ervaring en ik een andere.

      (in antwoord op Burgermans)
 6. Pietje_Precies

  ik dacht dat IS geen islam was…. welke sharia hebben ze het dan over?

 7. Karl Ruprecht Kroenen

  Even mijn pas geïnstalleerde MihammeJanneManne app raadplegen.

  De app zegt het volgende;
  Vraag; Is slavernij toegestaan volgens de islam?

  Antwoord; Hitler had ook een herdershond.

  Uhh….

 8. Desperanto

  Lees eens wat de bijbel zegt over slavernij. Dan wordt duidelijk waar de islam de mosterd haalt. Verwerpelijk gedachtegoed waarvoor in de 21e eeuw geen plaats zou moeten zijn.

  • Burgermans

   De Schrift zegt dat we onze naasten moeten liefhebben als ons zelf (naar het voorbeeld van de geweldloze liefdesprediker Jezus), de Qur’aan dat alle andersdenkenden met geweld onderworpen moeten worden (naar het voorbeeld van de oorlogsmisdadiger Mohammed).
   Daarom heeft Europa zich ontwikkeld van barbarij tot beschaving en het Midden-Oosten van beschaving tot barbarij.

   (in antwoord op Desperanto)
 9. Maxov Max

  Volgens het tijdschrift van ISIS, Dabiq, is het nemen van slavinnen en het verkrachten een praktijk van de islam.Niet-moslims zijn in hun ogen minderwaardig en moeten beschikbaar zijn voor lusten en lasten van een islamiet….Het kinderhuwelijk is toegestaan (koran 65:4)….

  • Broeder

   Dit is een leugen!! IS heeft
   De sharia zelf verzonnen
   In de Koran staat duidelijk dat slavernij verboden is!!

   (in antwoord op Maxov Max)
   • Maxo- Max-13

    Broeder ;ha,ha,grappig…

    (in antwoord op Broeder)
    • Broeder

     het kinderhuwelijk is niet toegestaan. als een vrouw ongesteld is, betekent het dat ze geen kind is maar een vrouw. dat kan minimaal 9 jaar zijn maar ook 16. zo ook bij jongens bij de natte droom of 2e geslachtskenmerken zowel man als vrouw. seks voor het huwelijk is verboden. in de tijd van profeet mohammed (sws) gingen machtige landen, piraten etc met slaven handelen. om dit op te lossen staat er in de koran om bijv met een slavin te trouwen om haar te bevrijden. zo was de slaaf bilal in de tijd van mohammed (sws) tegen slavernij en volgde de sunnah van profeet mohammed (sws).
     ik ben moslim en ik ben tegen slavernij. het idee van de islam is tegen slavernij etc door het te verminderen. in de ahadiths van al bukhari staat dat een groep mensen (terroristen) met zwarte vlaggen komen en zullen zeggen dat wat de terroristen zeggen islam is. ik geloof in islam omdat er wetenschappelijke wonderbaarlijke verzen staan in de koran waardoor ik zelf er niet bij twijfel in het bestaan van god. in de koran staat ook: ik heb mijn geloof en jij hebt jou geloof. ik geloof in een wereld met vrede en geen IS. als je tegen islam bent respecteer ik dat. ik geloof ook in vrijheid voor meningsuiting alleen over feiten uit de koran wordt zonder uitleg van de context van de verzen in de koran uitgelegd en dat vind ik vaker jammer. ik ben tegen de stroming koranieten, deze stroming heeft ook wel extremistische opvattingen (IS al Qaida etc.) deze groeperingen halen de ahadiths er niet bij waardoor ze onwetend zijn en dat vind ik heel jammer en ik hoop in sha allah dat deze groeperingen worden verslagen door de westerse wereld en zo ook door onze eigen moslim volk. ma3asalam

     (in antwoord op Maxo- Max-13)
  • Broeder

   het kinderhuwelijk is niet toegestaan. als een vrouw ongesteld is, betekent het dat ze geen kind is maar een vrouw. dat kan minimaal 9 jaar zijn maar ook 16. zo ook bij jongens bij de natte droom of 2e geslachtskenmerken zowel man als vrouw. seks voor het huwelijk is verboden. in de tijd van profeet mohammed (sws) gingen machtige landen, piraten etc met slaven handelen. om dit op te lossen staat er in de koran om bijv met een slavin te trouwen om haar te bevrijden. zo was de slaaf bilal in de tijd van mohammed (sws) tegen slavernij en volgde de sunnah van profeet mohammed (sws).
   ik ben moslim en ik ben tegen slavernij. het idee van de islam is tegen slavernij etc door het te verminderen. in de ahadiths van al bukhari staat dat een groep mensen (terroristen) met zwarte vlaggen komen en zullen zeggen dat wat de terroristen zeggen islam is. ik geloof in islam omdat er wetenschappelijke wonderbaarlijke verzen staan in de koran waardoor ik zelf er niet bij twijfel in het bestaan van god. in de koran staat ook: ik heb mijn geloof en jij hebt jou geloof. ik geloof in een wereld met vrede en geen IS. als je tegen islam bent respecteer ik dat. ik geloof ook in vrijheid voor meningsuiting alleen over feiten uit de koran wordt zonder uitleg van de context van de verzen in de koran uitgelegd en dat vind ik vaker jammer. ik ben tegen de stroming koranieten, deze stroming heeft ook wel extremistische opvattingen (IS al Qaida etc.) deze groeperingen halen de ahadiths er niet bij waardoor ze onwetend zijn en dat vind ik heel jammer en ik hoop in sha allah dat deze groeperingen worden verslagen door de westerse wereld en zo ook door onze eigen moslim volk. ma3assalam

   (in antwoord op Maxov Max)

Reacties niet toegestaan