Filmpje spectaculair ongeval op E40 in Belgie massaal gedeeld op Facebook

Op het internet is er een filmpje opgedoken van een spectaculair ongeval op de E40 in Aalter van 13 augustus. Het wordt massaal gedeeld op Facebook. Je ziet een wagen tweemaal keihard botsen met twee verschillende vrachtwagens. Het slachtoffer, Jasmien Claeys (25) uit Kalken, overleefde het ongeluk als bij wonder, maar staat nog altijd voor een lange revalidatie. "Ik heb overdreven veel geluk gehad", reageert ze gisteren.

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Als er iemand naast had gezeten, dan was het voor die persoon zeker het einde geweest.

 2. vandehoedenderand

  Het stikt van dit soort filmpjes op het net tegenwoordig. Mooi werk, die dashcams. Vooral uit Rusland. Daar kunnen ze niet rijden. Maar ja, komt ook omdat de mannen daar de godganse dag straalbezopen zijn.

  • Windows 8

   Misschien zijn er daar ook meer dashcams?

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • vandehoedenderand

    Die dingen zijn daar inderdaad bijzonder populair, nu u het zegt. En dat heeft een reden. Ik heb dat namelijk uitgezocht. Want Russen zullen geen Russen zijn; er lopen daar bijzonder veel ‘scammers’ rond. Oplichters. Dus ook voetgangers die wachten op een ‘goed’ moment om over te steken en zich te laten aanrijden door een onoplettende automobilist. Om vervolgens natuurlijk zakken vol roebels schadevergoeding te eisen. Zo’n dashcam schijnt daar prima tegen te werken.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     “Ik heb dat namelijk uitgezocht. ”
     Ja ja, “uitgezocht” Liveleak zie je het regelmatig voorbijkomen 😉
     Overigens schijnt achteruitrijden in file ook een truuk te zijn ginder en in China

     (in antwoord op vandehoedenderand)
     • vandehoedenderand

      Hahaha. Ik wilde even weten hoe het voelde om een Stapeltje te doen. Voelt goed.

      (in antwoord op Windows 8)
 3. catchit64

  Nog knap dat ze het overleeft met die snelheid. Ik heb wel eens begrepen dat een frontale klap met een snelheid boven 60 km per uur gemiddeld dodelijk is omdat je lichaam zo’n klap krijgt dat je het meestal niet overleeft. Dit maak je liever niet mee.

 4. Windows 8

  ” “Ik heb overdreven veel geluk gehad”
  Geluk hebben noem ik de lotto winnen. Hoe je dit geluk hebben kan noemen?

  • harrr

   Met die klap noem ik dat geluk ja!!

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Goede constructie en airbags wagen, telt hier niet?
    En het feit dat ze niet aan de kant zat waar ze mee tegen de 1ste vrachtwagen knalde

    (in antwoord op harrr)
 5. Windows 8

  Hier foto’s van het wrak
  http://www.demorgen.be/binnenland/vrouw-24-in-levensgevaar-na-ongeval-e40-aalter-a1988948/

 6. Windows 8

  Grappig, iemand (op GS)vond een interessant commentaar op een dodelijk ongeval van een zekere JC

  “Jasmien Claeys:

  Denk je dat echt? Denk je echt dat ook maar één iemand zijn rijstijl aanpast door het zien van deze afschuwelijke foto’s? Of denk je dat het (opnieuw) een typisch staaltje van riooljournalistiek is waarbij sensatiefoto’s centraal staan? Denk je dat, als mensen de krant lezen, ze ook maar een moment stilstaan bij alle levens die door zo’n ‘nieuwsflash’ beroerd worden? Denk je niet dat de meesten die deze foto’s bekeken hebben, ondertussen, amper vijf dagen later, al veel belangrijkere dingen gevonden hebben om aan te denken? Ik kan je wel zeggen dat ik niet bij die groep behoor. Dat ik wel nog continu denk aan de achterblijvers, mede doordat ik één van hen ben. Het treft me dat de sereniteit soms ver te zoeken is, dat mensen er plezier in scheppen om de wildste verhalen te verspreiden, om dit zo al intrieste verhaal nog op te kloppen.

 7. Peter vd Berg

  Denk het ook niet gisteren 17 -10 – 2014 op dezelfde plaats ook meegemaakt alleen het liep gelukkig goed af ( ben ook beroepschauffeur beroepsgoederen)

Reacties niet toegestaan