Zogenaamd gezond voedsel dat helemaal niet zo gezond is

Pindakaas light
Pindakaas light voegt kunstmatige zoetstoffen toe om slechts 0,5 gram vet per gesmeerde boterham te besparen. De pindakaas krijgt zo een kunstmatig zoete smaak. Hiernaast is het vet dat uit de pindakaas wordt gehaald juist goed vet: het beschermt ons hart en werkt cholesterolverlagend.

Frozen Yoghurt
'Low Fat Frozen Yoghurt' is het nieuwe ijsje. Overal wordt gesteld dat het zeer gezond is en slechts 100 calorieën per portie bevat. Wanneer je echter een grote portie neemt met veel zoete strooisels bovenop kan het toetje zo 400 calorieën bevatten.

Glutenvrij voedsel
Mensen met een glutenallergie zijn genoodzaakt glutenvrij te eten. Nu is het glutenvrije dieet echter ook hip geworden onder mensen zonder allergie. Diëtisten stellen dat glutenvrij helemaal niet betekent dat het ook gezonder is. Deze producten kunnen nog steeds ladingen suiker bevatten.

High-Fiber muesli
Volkoren muesli producten worden vaak opgehemeld. Veel muesli of cruesli producten die claimen gezond te zijn worden echter kunstmatig bruin gekleurd, bewerkt en gezoet.

Sojaproducten
Soja kan heel gezond zijn. Hoe we het echter aantreffen in proteïne poeders en repen is het niet gezond. Hier zijn alle gezonde vetten en vezels niet meer in terug te vinden.

Bron(nen):   Health Time  Bron Foto