Topcrimineel vrijgesproken, omdat bekentenis in vlammen opging

Een beruchte Belgische crimineel is vrijgesproken, nadat hij eerder bekende een man te hebben neergeschoten. Maar zijn bekentenis ging in vlammen op tijdens een brand in het Brusselse justitiepaleis. Daar profiteerde de gangster van: 'Heb ik dat bekend? Dat weet ik niet meer.' De rechter kon niet anders dan hem vrijspreken. Abderrahim Bekhti stond in 2010 terecht voor grootscheepse wapenhandel. Tijdens de zitting bekende hij plotseling dat hij in september 2008 in het kader van een afrekening een man op straat had neergeschoten. De bekentenis is opgetekend en belandde in het dossier. Maar begin 2012 is er brand gesticht in het Brusselse gerechtshof en zijn tientallen dossiers verbrand. Er was geen enkel ander bewijs tegen de bekende overvaller, die samen met zijn broer onder meer verantwoordelijk was voor de diefstal van 17 miljoen euro op het hoofdkwartier van Brink's in Luxemburg in 2000.
Zijn advocaat zegt dat de brand nog meer gevolgen zal hebben. 'Volgende week vraag ik om dezelfde reden voor ex-Shariah4Belgium-leider Fouad Belkacem de vrijspraak in een groot drugsdossier'.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Welkom in ons digitaal en vooruitstrevend Belgie

 2. Burgermans

  ♫ Ik heb getwijfeld over België ♫

 3. marianne martens

  In België beginnen ze nog processen, hier lopen ze los rond en kunnen ze naar andere landen gaan en dineren in elk z.n. “dik” restaurant. Het is wel van de zotte dat deze man is vrijgelaten? het wekt geen verbazing dat de advocaat ook een tweede los krijgt. Was er überhaupt wel bewijs van de brand?

 4. Marco Gorter

  Zijn er dan geen getuigen van tijdens de zitting van deze bekentenis?!

 5. bjhs

  Prachtig, de genuanceerde reacties van de lezer.

  Marco: bekentenis zonder bewijs is op basis van 341 lid 4 niet genoeg. met uitzonderlijk veel daderkennis eventueel wel. De auditu verklaringen betreffende een bekentenis houdt nooit stand. helemaal niet in een inquisitoir systeem dat werkt met een dossier. In een dergelijk systeem is dit dossier nou eenmaal de backbone van het proces.

  Marianne, je hebt helemaal gelijk. Hier worden geen processen begonnen. Nederland straft slecht. Alle criminelen eten in het buitenland in dikke restaurants, alle Marokkanen stelen, er is geen bewijs van de brand en de VN wordt bestuurd door illumniati om de burgers onder de duim te houden en de overheid steelt onze pensioenen. Petje af.

  http://ivorentoga.nl/archieven/616 (hier meer over ons strafklimaat)

  Als men, voor een reactie te plaatsen waar telegraaf.nl jaloers op zal zijn, eens bedenkt waarom deze man is vrijgesproken. Wat er precies ter grondslag ligt aan een eerlijk proces en de rechtsstaat. Dan zal er beseft worden dat zonder een dossier met bewijs, een verdachte vrijgesproken dient te worden.

Reacties niet toegestaan