Vrouwelijke game-ontwikkelaars ondergedoken

Er is heibel in de gamewereld. Spelletjes van vrouwelijke ontwikkelaars zouden door recensenten worden voorgetrokken, andersom zou de gamewereld vrouwonvriendelijk zijn en weinig feministisch. Nu zijn zelfs 3 vrouwelijke game-ontwikkelaars ondergedoken na te zijn bedreigd. Zo heeft Zoe Quinn deze zomer haar huis moeten verlaten nadat ze met verkrachting en de dood was bedreid. Een feministische blogger en gamer zegde een lezing af om een aangekondigd bloedbad tijdens de lezing te voorkomen. Een derde vrouw dook onder na het plaatsen van foto's van boze gamers op Twitter.
Er zou al enkele maanden een online discussie gaande zijn onder de naam #GamerGate. Mannen zouden het niet accepteren dat vrouwen zich in de gamewereld nu ook te gelde maken. In de online discussie wordt behoorlijk met modder gegooid. Een ontwikkelaarster werd door een ex beschudigd van het hebben van een affaire met een journalist, waardoor er vragen rezen over de betrouwbaarheid van zijn gamerecensies.
ugh_gamergate.0

Bron(nen):   De Morgen      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. vandehoedenderand

    Mesjokke. Maar ja, hier in NL krijgen critici van een zekere Piet doodsbedreigingen of klappen, een vrouw nog wel. De wereld is gestoord.

    Oh, overigens is dat m.i. ook gewoon een gevolg van het informatietijdperk. Een tweet is zo geplaatst. Daadwerkelijk een kogelbrief verzenden kost toch wel wat meer moeite. En er zijn nu eenmaal een hoop randdebielen die niet weten dat de vrijheid van meningsuiting grenzen kent. Dus ja, dan krijg je al snel rancuneuze tweets van een bedenkelijk niveau.

Reacties niet toegestaan