Keurige Cristel stuurt jarenlang hatelijke brieven naar haar dorpsgenoten

Lange tijd werd er over gezwegen in het Zeeuwse dorpje Koewacht: de beledigende brieven vol scheldwoorden die her en der op de mat vielen. Nu pas weten de inwoners dat de keurige Cristel (51) ze schreef, schrijft het AD. Ze beklaagde zich anoniem en netjes met de hand geschreven meestal over het uiterlijk van haar dorpsgenoten: 'Je hebt een rotkop' of 'een dikke kont', schreef ze dan. Afsluitend met: 'Wat een armoede zeg, tsjonge jonge.' De zaak kwam aan het licht toen een jonge moeder aan een agent uit het dorp vertelde dat ze al diverse kwetsende brieven heeft gehad. 'De afzender hoopte dat mijn baby niet net zo'n rotkop zou krijgen als ik.' In totaal bleken 17 mensen samen tientallen brieven te hebben ontvangen. De inwoners van Koewacht zijn verbijsterd als het Cristel is die haar excuses komt aanbieden op een bijeenkomst in het enige restaurant van het dorp. Hoe kon deze keurige dorpsbewoner met haar modelgezin zoiets doen? Één van de gedupeerden, een vrouw van 40, noemt het excuus 'wat makkelijk'. 'Ze zei: ik ben heel stom geweest, ik zal het niet meer doen.'
Wat Cristel bezielde? Ze zou 'kleine ergernissen' van zich af hebben willen schrijven. De dorpsbewoners willen de zaak verder laten rusten.

Bron(nen):   AD      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. eppo

    Ik wist niet dat Benidorm bastards in Koewacht werd opgenomen.

  2. marianne martens

    even een paar gesprekken met een onopgeleide luisteraar/ hulpverlener en de diepere problemen gewoon laten liggen bij de buurvrouw. Zo wil Rutte, Schippers en Asscher e.a. deze problematiek oplossen terwijl er toch opgeleiden noodzakelijk zijn maar die zijn er weer over 30 jaar.

Reacties niet toegestaan