Man met bijl valt politie in New York aan: dader was bekeerd tot islam

In New York heeft een man twee politieagenten aangevallen met een bijl. De agenten liepen ernstige verwondingen op. De man werd  door andere agenten doodgeschoten. Een vrouw werd daarbij eveneens door een kogel getroffen. Haar toestand is kritiek. De dader was de 32-jarige Zale Thompson, die sinds kort tot de islam bekeerd was. De politie onderzoekt nu of islamitisch extremisme de aanleiding tot de aanval was. Commissaris William Bratton zegt dat onderzoek nu moet aantonen of het om een terroristische aanval gaat. Op de Facebookpagina van dader Zale Thompson staan Arabische geschriften en een oude zwart-wit foto van een militant met zwarte sjaal. Een medestudent zegt dat hij intelligent en hoogopgeleid is en een actief lid van de 'black powerbeweging' was.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Een paar topics geleden over islamitisch extremisme had ik het over een kale heuvel waar die mafkezen van IS zich ophielden. En dat ik maar bleef hopen tot er een bom zou worden gedropt.

  http://www.youtube.com/watch?v=Vx-jd3w7kPU&list=PLo9T0OZu4qjlAoYNMOu-54odFIMlxGhTz

  🙂

 2. Bart_van_Oerle

  Het lijkt erop dat we ons meer zorgen moeten maken om bekeerlingen dan om de gewone moslims…

 3. Robin

  Dat moet een psychiatrisch patient zijn, geestelijk gezonde mensen bekeren zich niet tot een geloof.

  • marianne martens

   Ben het met u eens.Ieder individu, die een ander beoordeelt projecteert zijn eigen veronderstellingen, ideeën op de ander, zo is het ws ook met geloven in een godsdienst, je projecteert jezelf op een godsdienst/ god, goden, heiligen, totempalen etc. Wat zal het een reactie geven als ooit het godsbewijs ws niet bestaat.

   (in antwoord op Robin)
 4. Likoed Nederland

  Al die bekeerlingen denken dus echt dat als je moslim bent, dat je dan moet gaan moorden.
  Zou dat toch niet komen omdat maar weinig moslims zeggen dat het niet volgens de islam is?

  • Robin

   Of ze beroepen zich op zelfverdediging / verdediging van hun waarden, dat doen andere godsdiensten als ze vrouwen en kinderen aan gort bombarderen.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
 5. Burgermans

  Kennelijk is de Islam voor duizenden en duizenden Moslims een vrijbrief voor moord, roof en verkrachting.

Reacties niet toegestaan