Jonge meisjes tot prostitutie gedwongen

Vandaag staan 4 mannen uit Amsterdam terecht, die verdacht worden van uitbuiting, mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie van minderjarigen. Een meisje van 14, 2 meisjes van 15 en 1 meisje van 17 werden door het viertal tot prostitutie gedwongen, zo meldt Het Parool. Ook de pooiers waren relatief jong. Hoofdverdachte E. is nu 25, maar begon al op zijn 21e met zijn activiteiten als pooier. Zijn medeverdachten waren toen 21, 22 en 27 jaar. De meisjes werden ondergebracht in een flat in Diemen. Vandaar uit reed E. hen naar klanten, die reageerden op advertenties op sekswebsites. De pooiers beheerden de agenda's van de meisjes en gaven hun instructies. Ook als een meisje ziek was werd er op aangedrongen dat ze zou werken. De meisjes moesten huur betalen en een groot deel van hun verdiensten afstaan aan de pooiers. Volgens justitie werkten de meisjes vanaf begin 2012 tot mei van dit jaar voor de verdachten. Toen ze geronseld werden verkeerden de meisjes in een kwetsbare positie. Het jongste slachtoffer was eerder van huis weggelopen en verbleef in een gesloten jeugdinrichting.

Bron(nen):   Het Parool      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “4 mannen uit Amsterdam” Jan Piet Joris en Corneel?

  • Leo

   Er lijkt toch iets essentieels aan u voorbij te gaan.

   (in antwoord op Windows 8)
  • Apekool

   Jorris E. – is het nou echt teveel moeite om het artikeltje open te klikken? WEL geeft samenvattingen in ‘artistiek’ Nederlandse spelling – de rest moet je gewoon in de bron lezen als je werkelijk interesse hebt.

   (in antwoord op Windows 8)
 2. reageermeneer

  Ja, dit is de realiteit. Al willen velen dit niet weten. Zij laven zich avond aan avond aan de beeldbuis met verdovende programma’s als Tan, Pauw, Linda de Mol en de beslommeringen van familie Sanders in GTST.

  Wakker worden!

 3. Burgermans

  Het zullen wel buitenlanders zijn als het er niet bijstaat.

Reacties niet toegestaan