Bang voor inbrekers? Leg je waardevolle spullen klaar op de keukentafel

Een Vlaams gezin dat vlakbij de Franse grens woont, weet dat er in hun omgeving vaak ingebroken wordt door Noord-Franse criminelen. Elke avond leggen ze daarom hun waardevolle spullen klaar op de keukentafel. Onlangs was het raak. Maar het gezin was veilig. 'Liever zo, dan oog in oog te staan met de bandieten', zeggen ze. Criminologen geven ze geen ongelijk. 'Het is begrijpelijk dat ze het materiële opofferen om zichzelf en hun gezin te beschermen', zegt criminoloog Brice De Ruyver. 'Die bendes houden zich immers niet in om geweld te gebruiken als het moet.' De man des huizes: 'Op onze keukentafel lagen een iPhone, een iPad, een andere smartphone, een iPod, twee portefeuilles en de sleutels van onze twee BMW's. Ze graaiden alles mee en reden daarna ook weg met onze auto's. We hebben gekozen voor het minste kwaad en willen in geen geval geconfronteerd worden met de daders.'
 

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  ” iPhone, een iPad, een andere smartphone, een iPod, twee portefeuilles en de sleutels van onze twee BMW’s.”
  Dat is dus +50k aan spullen. Koop je daar geen beter sloten + alarm van (en een .50 voor op het dak )

 2. harrr

  De crimininelen zijn duidelijk aan de winnende hand in onze maatschappij.
  Ik leg nix op tafel. Heb een knuppel onder mijn bed liggen.

  • Windows 8

   Never bring a stick to a gunfight

   (in antwoord op harrr)
  • vandehoedenderand

   Ach welnee. NL is een veilig land. Één van de veiligste ter wereld.

   (in antwoord op harrr)
  • Dead Silence

   Ik heb middeleeuwse attributen en een loodpomper. Ik leg mijn tablets, smartphones en sleutels van mijn auto’s ook even klaar. Komt u maar. The only way to exit is going piece by piece.

   (in antwoord op harrr)
 3. kletsmajoor

  Ik kan me niet voorstellen dat je je goed voelt over jezelf door zo gemakkelijk op je rug te gaan liggen voor crimineeltjes.

  • vandehoedenderand

   Nu ja, ok. Op zich een punt. Maar allicht verandert dat standpunt met kleine kinderen in het huis. Zou het niet weten. Heb geen kinderen. Maar als ik ze had, zouden die materiële zaken me ook gestolen kunnen worden. Letterlijk in dit geval.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • kletsmajoor

    Ik heb ook geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat kinderen in zo’n situatie wel aanvoelen dat hun ouders niet zo heldhaftig zijn. Misschien gaan ze zich daardoor nog minder veilig voelen.

    (in antwoord op vandehoedenderand)
    • RhodBerth

     Waarschijnlijk hebben kinderen het niet eens door.

     Vroeger werd mijn ouders geadviseerd (na een inbraak) om ergens in het zich 50 of 100 gulden te leggen. Dat lijkt mij een beter advies, geld ipv spullen waar allemaal praktische / emotionele waarden aan zitten.

     Persoonlijk neem ik m’n portemonnee en sleutels altijd mee naar boven. Kom maar op 😉

     (in antwoord op kletsmajoor)
 4. Johan Vermeulen

  Ik hoop dat ze snel nieuwe ipods kopen want de dieven zullen zeker terug komen, en kunnen wel eens aardig gefrustreerd zijn als er niks ligt.

 5. Windows 8

  Mag ik even het adres? Mijn iPad is alweer verouderd en de wagen is bijna afgeschreven …

 6. meesan

  Hmm, met de helft van de spullen waren die inbrekers ook wel tevreden geweest. Een Ipad, een smartphone en een BMW-sleutel is al zo’n dikke buit dat ze liever meteen de pleitvaart nemen met dat gefundeness fressen.

 7. Paulraw

  Vraag me af wat de verzekering van zo’n handelswijze gaat vinden.
  Mogelijk wordt er niet uitgekeerd?

 8. Oh_Oh_SarCastro

  hmm ik weet het niet hoor. Als je er toch al vanuit gaat dat je beroofd gaat worden dan ruil je toch eerst snel je dure bmw in voor een 2e hands suzuki alto, je ipad voor een oudee nexus tablet, en je iphone voor een goedkope huawei.

 9. Pim Piepers

  Haha, wat stom zeg, dan heb je het al veel te breed en dan vind je het ook al geen probleem als lomperikken het zo maar mee komen jatten, rare wereld dit.

 10. Koper

  Ik heb mijn pinpas en -code vast klaargelegd. Onder een guillotine.

Reacties niet toegestaan