Kennedy-familie weer in rouw gedompeld: Mary Kennedy hangt zichzelf op

Samenleving
vrijdag, 18 mei 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Opnieuw zijn de Kennedy's in rouw gedompeld. Mary Kennedy - moeder van vier kinderen tussen 11 en 17 jaar  - heeft zichzelf opgehangen. Ze is de vrouw van Robert Kennedy Jr.; de zoon van de in 1968 vermoorde senator en presidentskandidaat  Robert Kennedy.
Mary (52) worstelde met alcoholmisbruik. Ze is gearresteerd geweest voor dronken rijden en was verslaafd aan medicijnen.  Ze was ook  een getalenteerde architect, gespecialiseerd in 'groen' ontwerpen waaerover ze met haar man een boek "Kennedy Green House" schreef. Haar leven raakte ernstig ontwricht na de scheiding van haar man Robert. Ze waren officieel nog wel getrouwd.
Het is het zoveelste drama in de Kennedy-dynastie, ook wel eens aangeduid de Koninklijke Familie van Amerika. Maar de glans er wel van af. Ook omdat er geen opvolgers zijn die in de voetsporen kunnen treden van John, Robert en Edward.
Een zeer onvolledige lijst van alle rampspoed die de Kennedy's overkwam: - 1963 John Kennedy vermoord - 1968 Robert Kennedy vermoord - 1969 bij ongeluk met auto van Edward Kennedy komt May Jo Kopechne om het leven - 1984 David Kennedy (zoon van Robert) dood door een overdosis - 1991 William Kennedy (zoon van zus van John Kennedy) gearresteerd op verdenking van verkrachting. Later vrijgesproken. - 1997 Michael Kennedy (zoon van Robert) dood in ski-ongeluk - 1999 John Kennedy Jr. dood in vliegtuigongeluk - 2011 Kara Kennedy (docher van Edward) dood door hartaanval - 2012 Mary Kennedy dood door zelfmoord