Politie onderzoekt haatdragend Sharia-filmpje: "Democratie ten val brengen"

Het Openbaar Ministerie en de politie doen onderzoek naar uitspraken van leden van Sharia4Holland, vrijdag op de Dam in Amsterdam. Dat is zaterdag  bekendgemaakt.


De Sharia4Holland streeft naar de invoering van de sharia (islamitische wetgeving) in Nederland. Ook is er een Belgische tegenhanger: de Sharia4Belgium. Zaterdag stond op een geheime locatie een bijeenkomst gepland, de Global Khilafah Conference. Op de Dam spraken mensen van de Sharia4Holland vrijdag mensen toe en vertelden ze hun standpunten en ideeën. Daar kijken het OM en de politie nu naar, aldus het Parool.

Enkele citaten:
- De Moslims zullen de tumor van de democratie met wortel en tak uitroeien
- Sharia is de enige oplossing om democratie ten val te brengen
- We zullen er een harmonieuze en goddelijke samenleving voor in de plaats zetten
- Sharia voor Holland is sowieso een vaststaand feit
- Over Geert Wilders ('deze hond van de Romeinen'): "Trek lering uit het geval van Theo van Gogh"

Dit is de omstreden video:

Naar aanleiding van de doodsbedreiging tegen Geert Wilders had PVV-Kamerlid Joram van Klaveren al vragen gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Van Klaveren wil onder meer weten in hoeverre Opstelten het eens is met de mening van de PVV dat Sharia4Holland een tot 'geweld oproepende extremistische club is die verboden dient te worden'.
Ook wil het PVV-Kamerlid weten welke maatregelen Opstelten wil treffen om de organisatie te verbieden. Degene die de doodsbedreiging uitsprak wil Van Klaveren vervolgd, waar mogelijk gedenaturaliseerd en uitgezet zien.

Bron(nen):   Parool  PowNed  NU.nl