Joran van der Sloot veroordeeld tot 18 jaar extra cel voor drugssmokkel in gevangenis

Joran van der Sloot, die op dit moment een gevangenisstraf van 28 jaar uitzit voor de moord op Stephany Flores, moet nog eens 18 jaar de cel in voor drugssmokkel in de gevangenis. Dat heeft zijn advocaat bevestigd aan de Telegraaf.

In Peru stond Van der Sloot terecht voor het binnensmokkelen van grote partijen cocaïne in de gevangenis van Juliaca. Via een familielid van een medegevangene zou de drugs in suikerbieten zijn ingevoerd. Daarbij speelde Van der Sloot een belangrijke rol. Hij verkocht de drugs door aan medegevangenen en stuurde via postpakketten cocaïne naar het buitenland.

De rechtbank in Peru veroordeelt hem daarvoor tot 18 jaar en 4 maanden. Momenteel zit hij een straf uit van 28 jaar. Dat betekent dat Van der Sloot tot 2045 in de gevangenis blijft, omdat een gevangenisstraf in Peru nooit langer mag duren dan 35 jaar. Zijn vrouw Leidy – moeder van zijn in de gevangenis verwekte dochtertje Dushi – heeft al aangegeven daar niet op te wachten. Ze heeft een echtscheiding aangevraagd.