Geen bier en bacon meer in hip Londens hotel: moslim-miljonair voert sharia in

De rijke zakenman uit het Midden-Oosten, die het sjieke Londense Bermondsey Square Hotel heeft overgenomen, wil zijn hotel runnen volgens de sharia, zonder alcohol en varkensvlees dus. De gasten moesten het tot hun grote ergernis deze week ineens stellen zonder hun pint in de avond en bacon bij het ontbijt. Een kamer in het Bermondsey  Square Hotel kost zo'n 275 euro per nacht en het hotel is eerder nog uitgeroepen tot de meest trendy plek om te overnachten in Groot-Brittannië. Tot vorig jaar zwaaide het Britse Masterchef-jurylid Gregg Wallace de scepter in de keuken. Nu mogen in het grote hotel zelfs gerechten met maar een spoortje van alcohol niet meer geserveerd worden. Dat klinkt niet helemaal als de slaapplek voor 'party people, foodies en fashionista's', zoals het hotel op haar website schrijft. Het nieuwe islamistische beleid werd zonder aankondiging ingevoerd. Gasten kregen dinsdag ineens te horen dat een groot deel van het menu niet langer beschikbaar was. Op internet is de verontwaardiging groot: 'Wie op aarde gelooft dat een alcoholvrij hotel en restaurant in het centrum van Londen gaat werken? Dit is Saoedi-Arabië niet'. Een ander schrijft: 'Wat is het volgende? Moeten mensen die een tweepersoonskamer willen boeken straks hun huwelijkscertificaat laten zien? Worden koppels van dezelfde sekse geweigerd'? Het Bermondsey Square Hotel is waarschijnlijk een van de eerste hotels in Groot-Brittannië met een dergelijk beleid.

Bron(nen):   Daily Mail      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Zeker toekomst in het islamitische Engeland.

 2. Dutchy

  Gewoon boycotten dat hotel, voldoende andere hotels om naar toe te gaan. Eens kijken hoelang het hip en trendy blijft.

  • Apekool

   Exact – uitstekend dat de eigenaar zijn eigen principes heeft, laat de klanten maar beslissen of ze die delen.

   (in antwoord op Dutchy)
 3. Point

  Je hoeft er toch niet naar toe? Laat die man doen met zijn hotel wat hij wil.

 4. Windows 8

  De macht van de consument gebruiken = niet overnachten. Je gaat eens kijken hoe lang dit duurt

 5. knier

  Maar verder is de Islam heel tolerant hoor,kan je prima mee samenleven,zolang je je maar houd aan hun normen en waardes,die van ons zijn namelijk een beetje vies,onrein,een beetje zoals dat gore varkensvlees wat we eten.
  PS; is het eerste gay personeel al ontslagen of worden die volgende week,head down,van het dak geflikkerd?

 6. jan bosscher

  Het zal zichzelf afstraffen.

 7. Pietje_Precies

  Laat de markt haar werk maar doen, maar ik denk dat die Arabier niet dom is, en mikt op Arabische en overige moslim klandizie, die London frequenteert.

 8. Volledig

  Jij gelooft ook al in die creeping sharia nonsens. Hoe vaak moeten die berichten nog ontkracht worden? Je gelooft vast ook nog steeds in de shariadriehoek.

  • Bram

   Het filmpje,de halal vreetschuren en de meer dan 100 sharia rechtbanken in Engeland zijn nep of bestaan niet ? Ga je gang , ontkracht het eens, leer altijd graag wat bij.

   De werkelijke betekenis shariadriehoek is van de week overigens door de linkse cabaretier Dolf Jansen bij Jeroen Pauw uitgelegd : “De shariadriehoek ? Dat lijkt mij een moslima
   met haar schaamhaar in een driehoek geschoren”
   De beste man werd meteen vanuit moslimhoek bedreigd, stelletje humorloze zuurpruimen zijn het.

   (in antwoord op Volledig)

Reacties niet toegestaan