Zware protesten in de VS na uitspraak Ferguson

Een aantal Amerikanen is de straat opgegaan om te protesteren tegen de uitspraak van de onderzoeksjury in Missouri. Die besloot de blanke agent Darren Wilson niet te vervolgen voor het doodschieten van de zwarte tiener Michael Brown. De protesten verliepen, ondanks een oproep van Obama, alles behalve vreedzaam. Maar deze keer hield de politie het bij traangas. De betogers gooiden flessen en stenen naar politie-agenten en er klonken schoten. Ook hebben ze auto's en kantoorgebouwen in brand gestoken en is een aantal bussen geplunderd. De demonstranten noemen politie-agenten 'stinkende moordenaars'. Het is tijdelijk verboden voor vliegtuigen om te landen op de internationale luchthaven van St. Louis in de Verenigde Staten. Niet alleen in Ferguson zijn protesten uitgebroken, ook in de steden Chicago, Seattle, Washington DC en New York wordt gedemonstreerd. In New York is in de wijk Manhattan een gedeelte van doorgangsweg Seventh Avenue afgezet om ruimte te bieden aan een protestmars. Afbeelding weergeven op Twitter Afbeelding weergeven op Twitter View image on Twitter

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Sjökko Tömmy

  Oh..zware protesten?

  Weer mooi genuanceerd door onze eigen sɐɹʞ ǝʇʇǝuuɐǝظ.
  Dus rellen en plunderen zijn ook onderdeel van “zware protesten”?
  Onze “donkere” medemensen hebben weer eens een excuus om los te gaan,het is puur racisme…,en daarom gaan we weer als beesten te keer.
  Mooie foto’s van de NY times,met louter blanken erop, was dat de reclame en is de echte lading gewoon zwart?

  Deze man gaf er al eens een mooi commentaar op;

  https://www.youtube.com/watch?v=5f0mVn0HH6U

  • knier

   Kijk,dat is nou één van de redenen dat de commentaren onder een verhaal meestal zeker zo interessant zijn als het artikel zelf,en niet alleen op WIK.
   Daar kan Jeannetteke nog een puntje aan zuigen.

   (in antwoord op Sjökko Tömmy)
 2. Burgermans

  Je hebt in de maatschappij altijd een kleine groep die in haar eigen werkelijkheid leeft en niet wil deugen, of ze nou tegen Zwarte Piet zijn of tegen de politie.

Reacties niet toegestaan