Foto’s van kindsoldaten op trainingskamp IS

Kinderen worden door IS steeds vaker ingezet in de strijd voor het kalifaat. Onlangs zijn foto's en video's opgedoken van jongens met AK-47's in de hand. Ze zijn op trainingskamp om een volwaardige IS-strijder te worden. De jongens volgen lessen over de Koran en de sharia. Ze leren met een AK-47, een kalasjnikov, om te gaan en doen militaire oefeningen. Ze willen straks meevechten met IS, beweren de makers van de video. ‘Ik zal degene zijn die jou afslacht, ongelovige’, zegt een van jongens. ‘Ik word een mudjahedin, als God het wil.’ De foto’s zijn verspreid door een anti-IS-organisatie uit Raqqa zelf. IS verspreidde zelf een propagandavideo op sociale media waarin tientallen kinderen, volgens IS afkomstig uit Kazachstan, te zien zijn.

Bron(nen):   De Standaard       

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wat een achterlijk en barbaars geloof is de islam toch.

  • Zmirlap

   Met deze stelling geldt exact hetzelfde voor het christenlijke geloof. Daar hebben we exact dezelfde uitwassen. Laten we het maar op ‘religie-eigen’ houden.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Niet echt.

    (in antwoord op Zmirlap)
    • Zmirlap

     Nee? Waarom niet?

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Omdat het centrale thema van het Christendom naastenliefde is en het centrale thema van de islam onderwerping. In geen enkel Christelijk land worden onmondige kinderen de dood in gestuurd.

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      wat hebben landen hier nou weer mee te maken? Erken jij het Kalifaat als land ofzo?
      Daarnaast, wel eens van het Verzetsleger van de Heer gehoord? Die handelen binnen dit onderwerp op exact dezelfde manier en vanuit hun eigen interpretatie van het Christendom, alsmede in naam van God. Hetzelfde geldt voor IS qua islam en naam van Allah.
      Of eeuh, leren alle geschiedkundigen om te generaliseren tot op het bot?

      (in antwoord op Burgermans)
     • Calhoun84

      De LRA is nu niet christelijk. Je kunt immers het christendom niet combineren met Afrikaanse mystiek, hekserij en verafgoding.

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      De basis en het overgrote deel van het gedachtegoed ligt wel degelijk in het Christenlijk Fundamentalisme. Daar wordt de groep ook algemeen in gecategoriseerd in achtergrond analyses ect. Binnen de context van Burgermans’ onzin, is dit een prima vergelijking naar mijn mening. Over IS kun je zeggen dat de basis van het gedachtegoed is te herleiden naar de Islam maar dat er vele punten onverenigbaar zijn met de islam.

      (in antwoord op Calhoun84)
     • knier

      Het is wel goed zo,het wordt steeds debieler.
      En je kunt wel het christendom er aan de haren bij slepen,dit gaat nu over de Islam en dit is een voorbeeld hoe die verderfelijke godsdienst te werk gaat,ongeacht je zielige “ja maar hunnie”en “dit is niet de ware Islam” jankverhalen.

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Ik ga in op de generaliserende zwartwit klets van ‘Geschiedkundige’ Burgermans met een voorbeeld van Christenlijk Fundamentalisme, dat in dezelfde lijn ligt met de inhoud van dit artikel.

      (in antwoord op knier)
     • Burgermans

      Wel erg pijnlijk dat je een verkeerd voorbeeld kiest. Dat kom je verhaal niet erg ten goede.
      LOL

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Wil de Geschiedenis-docent me de strekking van dit artikel dan eens uitleggen? http://en.wikipedia.org/wiki/Lord%27s_Resistance_Army

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Een duidelijke fout in het artikel. Het LRA is namelijk helemaal niet Christelijk.

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Zo grappig om te zien hoe je struisvogelt om onder je eigen onzin uit te komen! Ga je alweer op je muil! Heb je de bronnen-referentie gecheckt?
      Maar okay, het wordt me wel duidelijk. Je bent een Troll eerste klas die met grote waarschijnlijkheid liegt over zn achtergrond. Triest…..

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Het centrale leerpunt van het Christendom is heb uw naaste lief zoals u zelf. Daarom kan het LRA dus nooit Christelijk zijn, wat sommige mensen ook beweren.

      Het centrale leerpunt van de islam is de onderwerping aan Allah, goedschiks dan wel kwaadschiks. Daarom zijn vrijwel alle islamitische stromingen gewelddadig, in tegenstelling tot het Christendom.

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Okay. Prima. Maar dat als aanname nemende, kunnen we nog steeds vaststellen dat beide organisaties handelen ‘uit naam van’. Vanuit dat oogpunt staal je eerste reactie nog steeds nergens op.
      Overigens is ‘kwaadschiks’ een interpretatie waarmee geweld wordt gelegitimeerd. Er zijn vele Moslims die dat zullen onderkennen en kunnen onderbouwen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Toch kun je niet ontkennen dat islam en terrorisme hand in hand gaan. De gebrekkige moraliteit van de islam leidt mijns inziens automatisch tot terreur. Natuurlijk zijn er ook individuele moslims die afstand nemen van geweld en terreur maar de meerderheid van de Oemma ziet moslimterroristen als helden.

      (in antwoord op Zmirlap)
     • Zmirlap

      Nee. Dat ik idd niet ontkennen.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat zijn helemaal geen Christenen, Einstein. Leren alle ICT’ers dat ze moeten reageren op zaken waar ze werkelijk geen kaas van hebben gegeten?

      (in antwoord op Zmirlap)
 2. kletsmajoor

  Of beginnen de volwassen strijders van IS op te raken?

 3. vincetheking

  Ze doet dat om dat soldaten uit europa of america geen kinderen doodschieten maar hun onze soldaten wel.
  Ziellige kinderen =(.

 4. Kees Cornelder

  IS wil er dus een voorstelling voor alle leeftijden van maken. Dan zullen alle leeftijden er dus voor betalen, geen leeftijdsgroep uitgezonderd….

Reacties niet toegestaan