De sterallures van Hillary Clinton

De universiteit van Californië (UCLA) boekte Hillary Clinton voor een speech. Dit bleek $300.000 te kosten voor een half uurtje. 'Kan het misschien tegen het gereduceerde tarief voor educatieve instellingen?' vroegen ze. 'Dit is het gereduceerde tarief' was het antwoord. De Washington Post legde de hand op een mailwisseling tussen de UCLA en het management van de mogelijk nieuwe president, de Harry Walker Agency. De mailwisseling duurde vanaf 1 februari 2013 tot aan maart 2014, toen Clinton de speech hield. Uit de mails blijkt dat de Harry Walker Agency nogal wat noten op zijn zang had. Zo werden de stoelen waarop Clinton tijdens een vraaggesprek moest zitten uitgebreid besproken. Er zouden 2 langwerpige kussens moeten komen en 2 extra kussens mocht de stoel voor Clinton te diep zitten. Verder had ze een teleprompter nodig met 2 á 3 schermen en een draadloze microfoon. Daarnaast moest er plat water beschikbaar zijn (op kamertemperatuur) en een karaf met warm of heet water, een koffiekopje met schoteltje, een waterglas en schijfjes citroen. Oók backstage, waar Clinton op de foto zou gaan. In een andere ruimte moest er koffie zijn, thee, plat en bruisend water (op kamertemperatuur), ginger ale (diet), humus en gesneden fruit. Ook had ze een computer nodig, een muis, een printer en een scanner. Een scanner had de UCLA niet en moesten ze aanschaffen. Maar het einde was nog niet in zicht. Toen het podium een week van tevoren geïnspecteerd werd, bleek het niet te voldoen. Er moest een ander podium komen. De medaille van de UCLA die de universiteit aan Clinton wilde uitreiken, moest in een doosje zitten en niet om haar nek gehangen worden. De speech mocht opgenomen worden, maar alleen voor het archief van de UCLA. Slechts 2 minuten van de speech mochten op het YouTube-kanaal worden gezet gedurende 1 jaar. Er mochten foto's gemaakt worden met VIPS, met een maximum van '50 clicks', maar de VIPS moesten allemaal al in positie staan als Clinton in de ruimte arriveerde. 'Ze wil niet staan wachten tot iedereen er is.' Om erbij te zijn moest je het geluk hebben een gratis studentenkaartje te krijgen, waar er weinig van waren. De rest van de kaarten ging voor $250 tot $2000 over de toonbank. Clinton heeft sinds haar aftreden als minister van Buitenlandse Zaken talloze speeches gegeven. De $300.000 van de UCLA ging naar de Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation. Clinton's woordvoerder weigerde te reageren op het bericht in de Washington Post.  

Bron(nen):   Washington Post      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Nou, ze wil koffie of thee en water en een beetje eten.

  Teleprompter is tamelijk standaard en dat een universiteit geen scanner heeft geloof ik niet, die heb ik zelfs gecombineerd met een printer…

  Opbrengsten gaan naar een liefdadigheidsfonds https://www.clintonfoundation.org/clinton-presidential-center/about/bill-hillary-chelsea-clinton-foundation

  Wat is nu echt het probleem?

  Republikeinen hebben de aanval alvast geopend?

  • Jannie Ooms

   U hebt gelijk. Gezien de bestemming van die 3 ton vind ik het prima dat ze haar huid duur verkoopt. En kennelijk vinden mensen het zoveel geld waard om naar haar te mogen luisteren.

   Inderdaad, de republikeinen lijken al in de aanval te gaan. De rechtsmensch gaat geen dirty trick te ver.

   (in antwoord op Diederdick)
   • brabantman

    Mevr. Clinton is een nitwit. Leest u eens hetgeen ze uitvreette m.b.t. Benghazi. Ronduit schandalig dat zij daar een Amerikaanse staatsburger heeft laten vermoorden (ze weigerde aanwezige hulp) alleen om het US straatje schoon te vegen.
    Als dit uw ideale president kandidaat is….

    (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Paulraw

  Dat deze vrouw maar nooit president mag worden .Ook al is die 3 ton
  voor een goed doel,als je denkt dat het belangrijk is dat je denkbeelden
  wereldkundig moeten worden gemaakt ,dan neem ik aan dat een democraat
  ook de gewone man wil betrekken in het discours.Nu maakt ze haar bezoek
  alleen toegankelijk voor de elite die fors moet neertellen.
  ´De speech mocht opgenomen worden, maar alleen voor het archief van de
  UCLA. Slechts 2 minuten van de speech mochten op het YouTube-kanaal
  worden gezet gedurende 1 jaar. ´

  Om over die belachelijke comforteisen maar te zwijgen.
  De vrouw loopt naast haar schoenen.
  Liegen kan ze ook goed ,was bij vorige verkiezingen in Joegoslavië´terwijl de
  kogels mij om de oren vloten´,bleek na checken allemaal verzonnen ,was
  gewoon bezoek.

 3. Meneer Dick

  Wat een hoop jaloezie lees ik hieronder.
  Niemand is verplicht om mee te betalen.
  Als anderen wel graag dat geld er voor over hebben, dan is het heel plat en burgerlijk om denigrerend te zijn over hoe anderen hun geld uitgeven.

 4. knier

  Wacht maar tot die heks president is,dan kunnen we onze lol op.
  Ik herinner me nog steeds dat geniepige lachje van haar toen ze hoorde dat Kadaffie dood was,om maar te zwijgen over de sadistische lol bij de dood van Osama,eng mens….

Reacties niet toegestaan