Franse studente gekatapulteerd uit kermisattractie: ‘Ze zag dat ze niet goed vastzat en schreeuwde’

De 22-jarige Tiffany is op 4 februari overleden door een val uit de 'Maxximum'-attractie op de kermis van het Franse Clermont-Ferrand. De veiligheidsinstructies waren waarschijnlijk niet goed opgevolgd.

Het meisje zat niet goed vast in een gondel van een 50 meter lange slinger die met zo'n 80 kilometer per uur ronddraaide. Ze werd uit haar bakje geslingerd en landde tientallen meters lager op de ingang van de attractie. Pogingen om haar te reanimeren waren tevergeefs.

Haar moeder was al snel ter plaatse: “Toen ik overal linten en dekzeilen zag, snapte ik dat het ernstiger was dan ik eerst dacht. En toen vertelden de dokters me dat het voorbij was. Wat het nog moeilijker maakt, is dat ik weet dat ze zag dat ze niet goed vastzat. Ze schreeuwde de longen uit haar lijf, maar niemand hoorde haar. Ze zag dat ze het niet zou halen.”

Dit zijn beelden uit 2022 van de Maxximum op de jaarlijkse 'Cristal Parc' kermis van Clermont-Ferrand:

Het gerecht doet onderzoek naar het ongeluk en heeft de manager van de attractie, die zelf ook lichtgewond raakte bij het ongeval, opgepakt en aangeklaagd wegens doodslag en betrokkenheid bij zwart werk. Zijn directe medewerker werkte zonder contract en sloeg direct na de klap op de vlucht. Hij is nog voortvluchtig.