De Pakistaanse jongen die zich versliep: Al zijn klasgenoten zijn dood

De verhalen rondom het afgrijslijke bloedbad in de school in Peshawar beginnen te circuleren. Zo is er het verhaal van Dawood Ibrahim (15). Zijn wekker ging niet af en hij versliep zich. Alle leerlingen van zijn klas zijn vermoord. Zijn verhaal werd bekend door een tweet: 'Er is geen klas 9 meer. Dawood, 15, is de enige overlevende'. Zijn oudere broer heeft zijn overleven bevestigd. "Dit was het lot. Niemand heeft het overleefd. Iedere klasgenoot is dood." Gisteren heeft Dawood zijn dag besteed aan begrafenissen bezoeken. In totaal vonden 132 onschuldige scholieren en leraren de dood. Een kind beschrijft hoe het werd bedolven onder warm bloed en lichaamsdelen van vrienden toen één van de daders het vuur had geopend tijdens een les over Eerste Hulp. De 13-jarige Ehsan Elahi deed alsof hij dood was nadat hij twee keer in de arm was geschoten. "Er was een kogelregen." Tijdens de lessen Eerste Hulp, op de gang, zeiden de leraren dat ze rustig moesten blijven maar het geluid van de schoten kwam steeds dichterbij. "Toen sprongen de ramen en ontstond er paniek. Iedereen probeerde een verstopplaats te vinden. Ik sprong achter een schoolbank en bleef op de grond. Ze bleven maar schieten, overal waren lichaamsdelen. De daders waren niet van plan om ook maar iemand in leven te houden." Elahi werd gered door Pakistaanse soldaten. Een andere scholier vertelt over zijn juf Afsha Ahmed. Dapper bleef zij voor de jihadisten staan. Ze riep 'over mijn lijk dat je mijn studenten doodt'. Ze riep ons op te rennen voor ons leven. Daarna werd ze voor de ogen van de klas in brand gezet. Tot ze stierf, bleef ze roepen naar haar klas. Een van haar pupillen: "Ik voel me zo schuldig dat we renden in plaats van dat we haar probeerden te redden.

Bron(nen):   Daily Mail      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  ws heel veel toekomstig leed en nog een schuldgevoel vanwege de enige overlever. Hoe tragisch en hoe infaam en hoe wreed wat deze gemeenschap is overkomen. een lot wat geen lot had behoren te zijn.

 2. zo_maar

  Hoe is dit ooit te voorkomen?

  • Burgermans

   Kerstening, Gonzo.

   (in antwoord op zo_maar)
  • Windows 8

   Alle allawieten op een eiland en een oorlogsvloot er rond.
   Of hoe deden de Islamieten dat tijdens de scheiding in India? Wie niet besneden was werd vermoord.
   Religie der debielen.

   (in antwoord op zo_maar)
 3. Bart

  Niet te beschrijven leed wat hier plaats
  vind. Wrang omdat er nu wel belangstelling voor is, daags na Sydney en door het
  relatief hoge dodenaantal, maar dit soort aanslagen vinden dagelijks plaats in
  Irak, Syrië, Jemen, Pakistan en Nigeria door islamitisch geweld. Gisteren ook
  25 schoolmeisjes gedood in Jemen, heeft u het gehoord op het NOS-journaal?

 4. Karl Ruprecht Kroenen

  And on it goes….

  De religie van de vrede.
  Score bijhouden kan hier;

  http://www.thereligionofpeace.com

 5. Nacres

  Dat de media alleen dit soort berichten aandacht geeft betekent niet dat alleen de moslims dit soort aanvallen uitvoeren. Een kleine greep uit niet-moslim gerelateerd geweld:

  1. Al jaren is er in Mexico bijvoorbeeld een drugsoorlog aan de gang waarbij door de Nederlandse media niet eens wordt omgekeken bij een 40-tal doden. De meest barbaarse praktijken gaan er te rondte net zoals bij ISIS.

  2. In de rest van Zuid-Amerika heeft men dit probleem ook. Na al deze berichten denkt men natuurlijk dat moslims de meest bloeddorstige wezens zijn. Feit is dat er tientallen andere landen in de wereld zijn waar de moordcijfers soms 100 keer hoger zijn dan bijvoorbeeld in een moslimland als Saoedie-Arabië.

  3. Het Verzetsleger van de Heer in Uganda is ook geen lieve groep. Geregeld komt het voor dat deze christenterroristen honderden onschuldige in een keer vermoorden. Zo is er bijvoorbeeld in 2004 een vluchteling(!)kamp aangevallen waarbij rond de 170 mensen werden vermoord. Tijdens een kerstviering in 2008 werden 143 mensen vermoord. Het volgende jaar werden in Congo rond kerst weer 321 mensen vermoord tijdens een vierdaagse ‘raid’ in een dorp. 3 Maanden later werden nog eens 100 mensen vermoord dichtbij de grens in Kpanga.

  4. De meeste executies worden nog steeds uitgevoerd in China.

  Elke dag komen dit soort berichten wel op het nieuws. Het enige verschil is dat deze mensen geen moslim zijn, maar christen of weer iets anders. De commentaren gaan echter bijna nooit over het christelijke geloof of het confucianisme of iets anders. De daders worden afzonderlijk gezien als gekken, dwazen en terroristen. ISIS, Al Qaida en alle soortgelijke groepen zijn ‘pure evil’, daar ben ik mee eens. Maar net zoals het Verzetsleger van de Heer is het een van die groepen die religie kiest als een middel om zijn/haar daden te rechtvaardigen en zijn het groepen individuelen die meestal ‘hun’ eigen mensen vermoorden. Er wordt echter massaal met twee maten gemeten.

  PS: Feitje, steniging komt nu vaak voor in moslimlanden, maar komt niet voor in de Koran. Het is een cultuursprobleem. Steniging komt trouwens wel voor in de Bijbel en de Torah, maar wordt weer nauwelijks beoefend, tot mijn grote tevredenheid.

  • Karl Ruprecht Kroenen

   Ah, weer iemend die de MihammedJanKoukiTerlouw app heeft geinstalleeerd.

   Mooie techniek, de hele kwaadaardige natuur en de daden in de naam der islam proberen weg te relativeren door niet naar kwantiteit te ijken maar door naar enige gelijkenis te kijken en verder enige noodzakelijke nuance buiten beschouwing te laten.
   Valt allemaal wel mee met de Islam he?

   1; Vergelijk de cijfers en ook de aard van het conflict even.
   2. Onzin , gaat maar om een klein percentage.
   3. Christen-terrorist = Oxymoron, daar de christelijke leer geen ruimte geeft voor moord en doodslag.
   4.China ;doodstraf voor misdaden, en geen willekeurige moordpartijen tegen andersdenkenden zoals de islam dat opdraagt aan de moslim.
   Deze berichten in het nieuws gaan over losstaande incidenten en zijn niet te herleiden naar een algemene ideologie zoals dat bij misdaden in naam van Allah plaatsvindt.
   Het leger van de heer is geen leger van christelijke soldaten,maar een grote groep gedrogeerde kinderen die als slaaf van een stel criminele moordenaars functioneren.
   Het enig christelijk leger dat er bestaat is het Leger Des Heils.

   Stenigen is inderdaad een doodstraf uit het A.N.E. tijdsperk ,maar het is wel verrassend dat het nog altijd voorkomt in jeweetwel landen.

   (in antwoord op Nacres)
   • Nacres

    App-wattes? Ik weet dus in godsnaam niet over wat je het nu hebt. Daarbij probeer ik niet de misdaden die in de naam van de Islam zijn gepleegd te rechtvaardigen. Ik veroordeel ze ten strengste. Ik heb alleen duidelijk proberen te maken dat dit soort misdaden niet alleen in naam van dit geloof worden gepleegd en ook elders in de wereld geweld voorkomt dat vergelijkbaar is met hetgeen in Pakistan is gebeurt.

    Antwoorden op jou reply:

    1. Waarom doe jij dat niet even?
    2. Klein percentage? Dan zijn de moordcijfers in moslimlanden dus een nog kleiner percentage. Dit verandert niets aan wat ik net heb genoemd.
    3. Dan adviseer ik je toch zeer dringend de bijbel eens open te slaan en te lezen. Dat het Oude Testament een plaats heeft in de Bijbel heeft vast wel een reden, denk ik zo.
    4. Voor een voorbeeld dat los staat van moslims: Zie de Opstand in Tibet. Ideologie = Communisme. Weinig tot geen tolerantie voor gelovigen.

    Je opmerking over de Leger van de Heer raakt kant noch wal. Je verschilt in dit opzicht geen haar van de miljarden moslims die hetzelfde zeggen over Al Qaida en soortgelijken. Toch zien deze groepen zich wel als moslims. Hetzelfde geldt voor het Leger van de Heer. Vraag maar aan hen wat zij denken waar zij voor staan.

    Het Leger des Heils is geen ‘leger’. Net zoals Islamic Relief is het een gelovige groep wannabe weldoeners. Rare opmerking trouwens.

    Koppensnellen is ook een doodstraf uit een vroegere tijdperk, maar dat wordt ook nog steeds beoefent in Zuid-Amerika, Afrika en verschillende moslimlanden. Het is niet verrassend en staat los van het geloof. Dit soort doodstraffen zijn een onderdeel van een cultuur die losstaat van het geloof. Toch proberen mensen dit soort doodstraffen te rechtvaardigen met behulp van het geloof. Jammer.

    (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 6. Burgermans

  Alleen moslims zijn in staat tot zulke barbarij.

  • Nacres

   Nee dus, dat heb ik net duidelijk gemaakt. Ik adviseer je om ook wat nieuws uit andere delen van de wereld te lezen en niet alleen datgene wat de Nederlandse sensatiepers schrijft.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Karl Ruprecht Kroenen

    En daar is onze MihammedJan weer!

    Welkom van terug geweest, jouw modus operandi straalt er weer van af.
    Je kan net zo goed je oude naam er weer boven zetten, maar dat dient het doel niet he?
    Manipuleren en liegen ,dat is jouw sterke kant.
    En natuurlijk proberen ook als laatste te posten en hopen dat niemand je meer tegenspreekt zodat het dan net lijkt alsof je alles hebt weerlegd.

    (in antwoord op Nacres)
    • Nacres

     @Burgermans
     Een discussie kun je alleen voeren als je je standpunt beargumenteert. Jij doet dit niet.

     @Karl R.K.
     Mijn god zeg, ik ben niet MihammedJan! Waarom blijf je zo in herhaling vallen?

     Sinds wanneer is manipuleren en liegen iemands ‘sterke’ kant? Daarnaast is het totaal niet mijn intentie om als laatste te posten. Ik heb het liefst dat je juist reageert zodat we op een volwassen manier kunnen discussiëren. Probeer datgene eens te weerleggen wat ik schrijf, dan kan ik mijn fouten inzien en jij de jouwe. Maar als je zo in herhaling blijft vallen komen we beide nergens.

     (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Natuurlijk MihammedJan, volhouden hoor.

      (in antwoord op Nacres)
     • Nacres

      Ik ben Nacres en niet diegene die jij steeds noemt. Dit is dan ook meteen de laatste post, want deze discussie gaat gewoon nergens over.

      (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Oke MihammedJanNacres.

      (in antwoord op Nacres)
     • Karl Ruprecht Kroenen

      Om je dan nog maar eens even bij de les te roepen;

      Het was geen discussie, daar jij alleen maar bezig was om een bepaalde stelling om ver te halen cq te relativeren.
      Nl;De stelling dat moslims als enigste geweld gebruiken.

      Maar nergens wordt dit hier beweerd en dat is dus dan ook niet het uitgangspunt van de discussie.
      Vervolgens kom je hiervoor met argumenten/bewijzen aan draven door middel van vergelijkingsmateriaal ,wat nu ook weer niet zo moeilijk is.
      Hierna kom je tot de conclusie dat het dus wel mee valt met het geweld dat voortkomt uit de islam.
      Alleen is dat niet het uitgangspunt wat je in je betoog had, want in je betoog probeer je alleen aan te tonen dat de islam niet als enigste moord en doodslag gebruikt.
      Na het aandragen van wat argumenten voor het weerleggen deze stelling kom je vervolgens tot de conclusie dat het dus wel meevalt met de islam.
      Dat was dus niet de vraag en ook niet het uitgangspunt.
      De zaken die jij aandraagt vallen heel gemakkelijk te relativeren bij nader inzien ,als je maar in je achterhoofd houdt dat de werkelijke vraag deze is;
      Is de islam kwantitatief en relatief gewelddadiger dan de rest van de door jou genoemde zaken?
      Om deze vraag positief of negatief te kunnen beantwoorden moet je dus met niet weerlegbare argumenten komen.

      Jij komt met argumenten , maar niet voor deze vraag.
      Ga ik deze vraag voor mijzelf willen beantwoorden dan valt mij dit op;
      De verhoudingen qua kwantiteit tov het vergelijking materiaal ligt erg scheef en ben je bezig om appels met peren te vergelijken.
      Jij beweert , dus jij moet met feiten komen.
      Terwijl jij met je argument alleen aantoont moslims niet de enigste zijn die geweld gebruiken.
      De vraag waar het om gaat wordt dus niet beantwoord.
      En deze echte vraag is de reden waarom ik met mijn vragen en opmerkingen kom, om je erop te wijzen dat deze verhoudingen scheef liggen en dat je appels met peren aan het vergelijken bent.

      Dus, de stelling dat er niet alleen moord en doodslag binnen de islam plaatsvindt is door jou weerlegd, ook al was dat niet de vraag, en is dat dan ook niet zo moeilijk om te concluderen.
      De vraag of geweld en moord vanuit de islam kwantitatief groter is tov van geweld en moord in de rest van de wereld is nog steeds niet negatief beantwoord.

      (in antwoord op Nacres)
   • Burgermans

    Alleen moslims zijn in staat tot zulke barbarij, nergens anders ter wereld zie je zulke slecht mensen die zulke slechte daden plegen.

    (in antwoord op Nacres)
    • Jop

     Zeker nooit amerikaans nieuws gezien waar eens in de zoveel tijd e.o.a gestoorde (jonge) blanke man een school overhoop schiet.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat zijn gestoorde enkelingen die door iedereen verafschuwd worden (zieke mensen dus). Bij moslimterreur zijn het grote groepen die met hun volle verstand handelen en met volledige goedkeuring van hun achterban en geestelijke leiders.

      (in antwoord op Jop)

Reacties niet toegestaan