Boko Haram verspreidt gruwelijke video

De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft een film verspreid waarin te zien is hoe een groep burgers wordt afgeslacht. Ze liggen in een zaal op de grond. De moordenaars lopen met moeite om de vele lijken heen om de mensen die zwaargewond zijn alsnog te doden. 'Dit is hoe wij voortaan bij alle aanvallen en arrestaties van ongelovigen te werk zullen gaan', zegt de leider van de groep volgens de Volkskrant in de video. 'Van nu af aan is doden, slachten, vernietigen en opblazen onze religieuze plicht als wij ergens binnenvallen.' Vermoedelijk speelt de moordpartij zich af in de slaapzaal van een school in Bama, zestig kilometer boven Gwoza. Boko Haram, dat 'westers onderwijs is zondig' betekent, kiest vaak scholen en scholieren uit als doelwit. De slachtoffers in de video lijken echter volwassen mannen te zijn. De islamitische terreurgroep voert sinds vijf jaar een bloedige burgeroorlog met de Nigeriaanse overheid. De groep wil een islamitische staat uitroepen in de noordoostelijke regio van het Afrikaanse land. Boko Harram heeft de afgelopen jaren meer dan 7.000 burgers vermoord en honderden ontvoerd. 1,6 miljoen mensen zijn uit hun woonplaatsen verdreven.

Bron(nen):   Volkskrant  NRC    

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Heeft niets met islam te maken hoor..
  Loop maar door.

 2. PaulusJ

  Islam is liefde.
  Dit heeft helemaal niets met de Islam te maken.

  Bont dragen en niet gender neutraal speelgoed en gloeilampen en dieselauto’s en ganzelever eten en christenen die tegen abortus zijn en zwarte piet dat is pas erg. En kapitalisme en Israël en de VS dat zijn pas monsters.

  Islam? Moslims? Één en al liefde en respect.

 3. Paulraw

  ”Van nu af aan is doden, slachten, vernietigen en opblazen onze religieuze plicht”

  Religieuze plicht…

  • frits

   U zegt niets.U herhaalt gewoon wat,er staat.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Paulraw

    Ik geef alleen aan dat men uit deze religie blijkbaar destilleert dat de heilige opdracht blijkbaar moorden is itt veel andere religies.

    (in antwoord op frits)
 4. Vogelbeest

  PaulusJ heeft natuurlijk wel een keihard punt. Bij de gemiddelde abortuskliniek staan op ieder willekeurig moment een stel actievoerders voor de deur.
  Als je in een bontjas over straat gaat dan moet je niet heel erg verbaasd zijn als je uitgescholden wordt of zelfs een blik verf over je heen krijgt, maar als je moslim bent en een stichting opricht kun je gratis en voor niets 2 ton subsidie ophalen.

 5. Bram

  Voor wie interesse heeft https://www.youtube.com/watch?v=eR8JIXZXHEY

  • Vogelbeest

   Zo te zien gefilmd met een nokia 3310, maar de gedachte is duidelijk

   (in antwoord op Bram)
  • harrr

   Heb al enige van dergelijke cineastische hoogstandjes mogen aanschouwen, dus geen interesse, maar toch bedankt want hopelijk opent het nog een paar mensen de ogen….

   (in antwoord op Bram)
 6. Burgermans

  Wat een afschuwelijke religie is de islam toch.

 7. wwoud

  Zolang ondanks het Nieuwe Testament in Leviticus 19 en 24 én in de Koran het doden van ongelovigen en ander ‘gespuis’ wordt gerechtvaardigd, draagt dit weinig bij aan het bewerkstelligen van de door beide abrahamistische geloofsovertuigingen hartstochtelijk nagestreefde vrede.

  • Burgermans

   Het Nieuwe Testament is helemaal niet wetgevend voor Christenen. Wij eten gewoon varkensvlees, maken beelden van God en besnijden onze kinderen niet. Moslims daarentegen beschouwen de Koran als het woord van God, daarom is de islam zo gewelddadig en barbaars.

   (in antwoord op wwoud)
  • Ko Herent

   Ik dacht dat Leviticus in het Oude Testament stond.

   (in antwoord op wwoud)
 8. Windows 8

  Abu Bakr, de eerste kalief, legde volgende 10 regels vast voor oorlogsvoering (uit: Al-Muwatta, Volume 21, Hadith 10) :
  Dood geen vrouwen
  Dood geen kinderen
  Dood geen bejaarden
  Dood geen zieken.
  Hak geen bomen om of verbrand ze niet, vooral als het fruit dragende bomen zijn (ook de oogst mag niet vernield worden)
  Verniel geen onbewoonde plaatsen.
  Dood geen dieren behalve voor voedsel.
  Verbrand geen bijen en drijf hen niet uiteen.
  Steel niets van de zaken die in beslag genomen werden gedurende de strijd.
  En handel niet laf.

Reacties niet toegestaan