De gevaarlijkste parasieten in de wereld voor de mens

Loa loa: beter bekend als de 'oogworm'. Deze parasitaire worm leeft in het menselijk oog. Het zorgt voor zwelling en irritatie op die plek. De worm kan 17 jaar in een menselijk lichaam blijven leven maar kan door antibiotica verwijderd worden.Vandellia Cirrhosa: deze zoetwatervis dringt een mannelijk lichaam binnen via de penis en drinkt bloed. De vis wordt zo'n 15 cm lang en kan alleen operatief worden verwijderd.

Dermatobia Hominis: deze worm leeft onder de huid. Het legt haar eitjes op de rug van een mug en wanneer de mug bijt, vallen de eitjes in de beet op het lichaam. De larve leeft vijf tot twaalf weken onder de huid en kruipt er daarna uit.

Dicrocoelium dendriticum: deze parasieten leven vaak in vee en in andere grazende zoogdieren. Daarnaast kunnen ze ook de galwegen van de mens infecteren. Dit kan leiden tot darmproblemen.

Toxoplasma gondii: deze parasiet is alleen in staat om zich te vermenigvuldigen in katten. Het veroorzaakt de ziekte Toxoplasmose. Deze ziekte is niet zozeer schadelijk voor de volwassen mens, maar kan wel ernstige gevolgen hebben voor een foetus in een zwangere vrouw. Daarom wordt zwangere vrouwen aangeraden om niet de kattenbak van een jong katje te verschonen.

Bron(nen):   Business Insider