Al-Qaeda roept op tot aanslagen op vluchten van British Airways en EasyJet

In Inspire, het tijdschrift van Al-Qaeda, wordt de nieuwe generatie zelfstandig opererende terroristen opgeroepen vluchten van British Airways (BA) en easyJet als doelwit te kiezen voor aanslagen met zelfgemaakte bommen. Daarmee wil de terreurgroep voorpaginanieuws creëren en 'de economie van de vijand kapot maken'. De oproep werd gedaan in de nieuwste editie van Inspire, die op kerstavond uitkwam. Volgens het blad kiest Al-Qaeda voor BA omdat de luchtvaartmaatschappij de grootste van het Verenigd Koninkrijk is en spreekt easyJet ze aan wegens het grote aantal passagiers. Mogelijk doelwit zijn ook Air France, American Airlines, United, Continental, Delta en Bill Gates. Inspire bestaat 4 jaar. De eerste editie bevatte de handleiding Make a Bomb in the Kitchen of your Mom, oftewel hoe je in de keuken van je moeder een bom kunt maken. Men vermoedt dat voor de aanslag op de marathon in Boston vorig jaar van de handleiding gebruik is gemaakt. Auteur 'Al-Qaeda chef' zei onlangs nog dat die aanslag een 'natuurlijke reactie' was op de 'arrogantie van de VS'. Volgens Al-Qaeda chef is de eerste prioriteit voor iedere terrorist de VS, daarna Engeland, gevolgd door Frankrijk enzovoort. Hij pleit voor zelfstandig opererende terroristen, omdat die moeilijk te ontdekken zijn, er is immers geen contact met een cel. De woordvoerder van British Airways, net als die van easyJet, zegt dat de veiligheid van hun passagiers altijd topprioriteit heeft. Volgens beiden geven de luchtvaartorganisaties verder nooit openheid van zaken als het om beveiliging gaat.  

Bron(nen):   Daily Mail      

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wat een afschuwelijk geloof is de islam toch…

  • Prikker

   Gaat niet over de islam.. gaat over Al Qaida… jeweetwel, die terroristen.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Albert Bakker

    Je kunt islam niet loszingen van al Qaida of IS, Boko Haram, al Shabaab enz. Het zijn moslims jeweetwel, die terroristen. Hun methoden, hun doelen, hun hele raison d’etre is te vinden in en te legitimeren middels de religie. Ze doen daar zelf ook niet zo vreselijk geheimzinnig over.
    Wanneer een of andere vrome moslim(a) denkt gehoor te moeten geven aan deze oproep dan zal hij of zij dat legitimeren met islam.

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     D’r zit zoveel domheid in deze post, dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen. Maar begin jij ‘ns met het onderscheid maken tussen religie en fundamentalisme.
     Lukt je dat ?…. ik vermoed van niet….

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Jij weet niet waar je moet beginnen omdat je niet weet hoe je moet weerleggen wat evident het geval is.

      Misschien dat je je hebt gerealiseerd dat je een onmogelijk onzinnige positie hebt ingenomen dat je jouw argumentatie hebt veranderd van islamitisch terrorisme heeft niks met islam te maken naar de stellingname dat je een onderscheid kunt maken tussen een fundamentalistische opvatting van islam en een liberalere opvatting van islam.

      Gelukkig wist je nog wel waar je mee wou eindigen.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Nou… lees dit nog eens na… en zie dan hoe weinig zin dit verhaal maakt.

      (in antwoord op Albert Bakker)
   • Burgermans

    En Al Qaida, zijn dat Boeddhisten?

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Nee, maar je bent weer aan het generaliseren.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      En jij aan het ontkennen. Al Qaida handelt namelijk vanuit een islamitische moraal.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Het is gewoon een onzinnig argument en dat weet je best.
      Jij scheert alle moslims over één kam en beoordeelt ze op de wandaden van hun fundamentalisten. Dat is gewoon onzinnig.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Nee hoor, dat over één kam scheren doe jij. Ik constateer slechts dat de islam de wandaden van Al Kiada en IS niet alleen goedkeurt maar zelfs aanwakkert. De sharia zet aan tot wandaden tegen andersdenkenden. De islamitische moraal leidt automatisch tot gewelddadige onderdrukking van andersdenkenden.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Welterusten Burgermans… als je dat nog kunt tenminste… want er slapen ook tienduizenden moslims in Nederland.. zelfs heel dicht bij jou in de buurt.
      En ik slaap uitstekend wetende dat ze hier zijn… als ik jou zo hoor moet je wel constant slapeloze nachten hebben.. hetgeen trouwens waarschijnlijk deze xenofobie verklaart.
      Lijkt me erg… doe d’r wat aan zou ik zeggen… maar houd in de gaten, je eigen risico stijgt weer volgend jaar, dus wees er vroeg bij ;). En sterkte vannacht, want er lopen er een boel tot diep in de nacht rond je woning…

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ik ben niet bang voor moslims, Prikker, ik verafschuw slechts hun verderfelijke ideologie die in alle moslimlanden leidt tot terreur, corruptie en onderdrukking.

      (in antwoord op Prikker)

Reacties niet toegestaan