Oliespoor gezien tijdens zoektocht vermist vliegtuig

Voor het Indonesische eiland Billiton is een oliespoor gezien, dat mogelijk van het vermiste vliegtuig is. 'We gaan na of het vliegtuigbrandstof is of brandstof van een schip', verklaarde luchtmachtwoordvoerder Hadi Tjahjanto. De olie is gevonden op ongeveer 195 kilometer van het eiland. De zoektocht naar het verdwenen toestel van AirAsia is in volle gang, maar de ruwe zee maakt het lastig. Een Australisch vliegtuig vond eerder 'verdachte objecten', maar die blijken niet van het vermiste toestel te zijn. Er wordt onderzocht of de voorwerpen van het vliegtuig komen. Een zwak signaal dat werd opgepikt, bleek niet van het vermiste vliegtuig. De zoekactie is gericht op een gebied tussen de eilanden Sumatra en Borneo, in de buurt van de eilanden Banka en Billiton. 'We zoeken ook aan land', zei het hoofd van de burgerluchtvaart, Djoko Murjatmojo. 'We kunnen niet uitsluiten dat het toestel in West-Kalimantan (op Borneo) of op Banka of Billiton neergestort is.' Het zoekgebied is erg groot. De zone bedraagt bijna 13.000 vierkante kilometer.

Bron(nen):   De Standaard       

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Meneer Dick

    Elk vliegtuig heeft zenders aan boord waarmee een aantal dagen na een crash een uniek signaal wordt uitgezonden. Over signalen van dit vliegtuig wordt niets gemeld.
    Zou dit vliegtuig, net als de MH370 van Malaysian Airlines zijn omgeleid nadat de piloot alle signalen heeft uitgeschakeld? Had dit vliegtuig, net als de MH370, ook verdachte passagiers of vracht met bestemming Noord Korea? De MH370 was onderweg naar Beijing, een overstap-luchthaven voor Noord Korea. Dit toestel van Air Asia had misschien ook verdachte passagiers of vracht, die in Singapore wilden overstappen richting Noord Korea.
    Dan zou het zeer terecht zijn om ook dit toestel om te leiden.

Reacties niet toegestaan