Gepeste tiener stikt terwijl lerares toekijkt

Op een middelbare school in Moskou werd de 17-jarige Sergei Casper door pestende klasgenoten in plastic folie gewikkeld en met zijn voeten in een toiletpot gezet. Daarna werd hij naar de klas gebracht waar andere leerlingen en de lerares hen opwachtten. Omdat de jongen zijn armen en voeten niet kon bewegen viel hij om en sloeg hij met zijn keel tegen een tafel. Daarbij raakten zijn slokdarm en luchtpijp beschadigd en stikte hij op de vloer van het klaslokaal. Op een filmpje van een beveiligingscamera dat op YouTube werd geplaatst, is te zien hoe klasgenoten toekijken en lachen. Al snel beseften ze dat Sergei er slecht aan toe was en belden ze een ambulance. Die kwam echter te laat. In de lokale media verklaarde een vriend van Sergei: 'Het was een goeie jongen. Hij deed nooit iemand kwaad. Maar de anderen hadden het de hele tijd op hem gemunt.' De vriend vertelde dat de pestkoppen de jongen opwachtten in de gang, hem vastgrepen en meetrokken naar de toiletten. 'Ze vonden het hilarisch en besloten toen om hun trofee mee terug te nemen naar de klas waar de lerares aan haar bureau zat, maar helemaal niets deed om hem te helpen.' Op de vraag van de ouders van de overleden jongen waarom de lerares niet ingreep, gaf de school aan dat ze zich niet bewust waren van een pestprobleem op school en dat de betrokken pesters inmiddels van school gestuurd werden. De ouders eisen een onderzoek en citeren klasgenoten die beweren dat het pesten al maanden aanhield en dat de school nooit actie ondernam. De politie is nog met het onderzoek bezig.

Bron(nen):   The Independent      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Fijn voorbeeld voor de jeugd ook, die Vladimir Poetin.

 2. RHK

  Pesten heeft nu dodelijke vormen aangenomen, schrijnend dat nergens ter wereld iets of iemand ook maar iets doet om deze verhuftering van de maatschappij een halt toe te roepen. Deze jongere generatie moet ons ouderen straks verzorgen bij gebrek aan professionele zorg, zie je het al voor je ? Ze laten je gewoon doodgaan een lachen erom : ach opa is toch oud, we helpen je wel een handje de kist in .

  • RhodBerth

   “Pesten heeft nu dodelijke vormen aangenomen”
   “verhuftering van de maatschappij”

   Sorry, pesten is naar en rot, maar dat wordt al sinds mensenheugenis gedaan. Niet meteen zo doemdenken en ‘vroeger was alles beter’ mijmerend.

   Waarschijnlijk was dit vroeger erger. Net zoals kindermisbruik en vrouwenmishandeling vroeger erger was. Gelukkig worden we steeds beschaafder en gaan we het steeds meer bestrijden.

   Verder is het achteraf allemaal makkelijk praten.
   Wij bonden elkaar vroeger ook tijdens kampen weleens met ducttape vast aan het bed. Niet eens omdat we iemand ‘pestte’ maar gewoon omdat we jongens waren van 15-20 en we grappen bij elkaar uithaalden. Liters koud water over elkaar als het warm is. En soms lopen dingen mis en komen ze in de krant.

   Het is heel erg als dingen misgaan en er doden vallen.
   Maar moeten we meteen alle puber jongens die een geintje uithalen gaan zwartmaken, alles voorkomen?
   Ik ben er niet voor.

   (in antwoord op RHK)
 3. Dead Silence

  Ik had vroeger een puistenkop en werd aanzienlijk gepest . Het waren vooral de dommen of de rijkeluiskindertjes die dat deden en aangezien ik de slimste van de klas was veegde ik mijn reet met ze af. Kom ze nu nog wel eens tegen, de paupertjes, en zie ze verbaasd kijken als ik in mijn dikke Audi weg rijd. Niet dat dit mij iets zegt, gezond en gelukkig zijn is immers onbetaalbaar, maar voor paupertjes, daarentegen, wel.

Reacties niet toegestaan