Veel mensen willen vuurwerktraditie behouden

De roep om de vuurwerktraditie in stand te houden wordt steeds luider. Dat stelt directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed in Utrecht.

De laatste dagen stromen bij het centrum honderden mails per dag binnen waarin mensen vragen om de vuurwerktraditie te behouden. ,,Als er in de media over vuurwerk wordt gesproken, zie je daar mensen op reageren door enquêteformulieren van ons in te vullen waarin we mensen vragen wat ze zoal op de nationale inventarisatielijst immaterieel erfgoed willen hebben. Dat is opvallend, want normaal komt er niet één verzoek over het behoud van die traditie binnen’’, aldus Strouken.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Ik vermoed een poging tot ‘astroturfing’ danwel een beweging van nooit opgegroeide randdebielen die graag willen blijven aanmodderen met lichte explosieven en zo voor hun eigen plezier anderen het leven zuur te maken.

  Is het ook mogelijk om een protestverzoek in te dienen?

 2. Malky

  Hallo, deze non-discussie is voorbij, tot begin december het is weer zwartepietenseizoen.

 3. Jannie Ooms

  Wat is dat voor onzinnige stichting, zo vraag ik me af? Volledig gesubsidieerd, dat moet haast wel, en aangestuurd door een leukbetaalde directeur die nu haar kans grijpt om wat publiciteit te genereren.

Reacties niet toegestaan