Belgische ex-Syriëstrijder ‘wilde gewoon naar de zon’

Gisteren is de bekende Belgische ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck opgepakt op het vliegveld van Brussel. Hij wilde met zijn vriendin een weekje op vakantie naar het Turkse Antalya, maar had een contactverbod met haar. Dat de trip een smoes was om weer in Syrië te komen gelooft zijn vriendin niet. Na een geval van huiselijk geweld in november had Bontinck een absoluut contactverbod met zijn 24-jarige vriendin E. Maar de relatieproblemen zijn opgelost. 'We zijn echt heel erg close en we bouwen samen aan onze toekomst', vertelt E. 'We wilden gewoon naar de zon. Zaterdagavond zaten we in de zetel en zei ik: 'Kom we zijn een weekje weg. Misschien hadden ze hem niet tegenhouden als ik een reis naar een andere bestemming had gekozen'. De vader van Jejoen Bontinck is woedend. Volgens hem is zijn zoon alvast 'klaar om alle verklaringen tegen Sharia4Belgium in te trekken'. Bontinck heeft belastende verklaringen afgelegd tegen andere Syrië-gangers van de Belgische terreurorganisatie. Op 14 januari volgt de uitspraak in het terrorismeproces van Sharia4Belgium, waarbij er vier jaar cel tegen hem werd geëist. Dat Bontinck wist dat hij fout bezig was, blijkt wel uit zijn sms-verkeer met het meisje.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Terrorist, vrouwenmepper, leugenaar, wetsovertreder: het lukt die Jejoen Bontinck uitstekend om alle vooroordelen over moslims te bevestigen.

  • Volledig

   Jammer dat het geen moslim is. Het is gewoon een late puber met een slechte opvoeding.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ontkennen is zinloos, Volledig, alle Syriëgangers zijn zonder uitzondering diepgelovige moslims.

    (in antwoord op Volledig)
   • Albert Bakker

    Dat ie een slechte opvoeding heeft gehad lijkt me wel duidelijk. Het blijkt glashelder uit zijn reactie dat deze dolle minkukel niet de geringste notie heeft van hoe dat zou moeten.

    (in antwoord op Volledig)
 2. Diederdick

  Of hij is echt dom en denkt dat een contactverbod niets voorstelt.
  Of hij heeft echt geprobeerd voor de uitspraak van het gerechtshof (a.s. donderdag meen ik) de kuierlatten te nemen naar het kalifaat.

  • Burgermans

   Hij is Moslim en Belg, veel dommer worden ze niet gemaakt.

   (in antwoord op Diederdick)
  • Albert Bakker

   Dit is wel België. In België hebben ze alleen een justitieel apparaat voor de vorm. Ik wist eigenlijk niet dat er nog mensen bestonden die zich er iets van aantrokken sinds de vrijlating van Michelle Martin.

   (in antwoord op Diederdick)

Reacties niet toegestaan