Indiase minister wil homo’s ‘genezen’ met medicijnen

Een Indiase minister heeft gezegd dat hij behandelcentra wil opzetten, waarin homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen moeten worden 'genezen'. In India is woedend gereageerd op het voorstel. De minister van Sport en Jeugd Ramesh Tawadkar zei tegen journalisten in de deelstaat Goa: 'We gaan ze normaal maken. We zullen een centrum voor ze opzetten net als de centra voor de Anonieme Alcoholisten.' Later voegde hij daar nog aan toe: 'We gaan ze trainen en medicijnen geven.' Vorig jaar voerde India een wet die seks tussen homo's verbiedt opnieuw in. Daarin wordt een homoseksuele relatie een onnatuurlijke overtreding genoemd die kan leiden tot een celstraf van tien jaar. Op sociale media regent het boze reacties op het idee van de minister. Harish Iyer, een prominente activist voor homorechten schreef op Twitter: 'Beste minister van Goa, ik heb me ziek gemeld op mijn werk, want ik heb homo.' Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, veroordeelde ondertussen in Delhi de nieuwe anti-homowet van India: 'Ik ben voor de gelijkheid van alle mensen - inclusief homo's, lesbiennes, transgenders en biseksuelen. Ik spreek me uit omdat wetten die homoseksuele relaties verbieden fundamentele rechten op de bescherming van privacy en vrijwaring van discriminatie schenden'.

Bron(nen):   The Independent      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  India kan nog een hoop leren van het Westen op spiritueel, intellectueel en moreel gebied.

 2. Windows 8

  Weten we al wat de actieve stof is? parupyourassine

 3. Daniel

  Wat een ophef in India over medicijnen. Ophef is sterk aan inflatie onderhevig. Vroeger was er pas ophef als het kabinet viel nadat de MP in bed was aangetroffen met drie travestieten en een herdershond – en dan nóg was het pas het laatste Journaal-item en haalden de meeste mensen er hun schouders over op.

  Aan de andere kant homo’s willen genezen is net als een haring willen leren wandelen, het lijkt me een vrij zinloze bezigheid.

  Ik zou ook over de minister van Sport en Jeugd Ramesh Tawadkar kunnen zeggen: “Weg ermee. Gewoon, omdat ‘ie het verdient. Omdat ‘ie dingen zegt die ons niet aanstaan”.
  Dat laatste lijkt me het beste.

 4. FritsB

  Is niet gewoon een standaard voorbeeld van een politicus zonder enige vakkennis?

 5. utsjaermets

  Onderwijs, onderwijs, onderwijs. De enige structurele manier om bepaalde stromingen van de middeleeuwen naar de moderne tijd te tillen (fundamentalisten van welke signatuur dan ook, kasten in India etcetc).

Reacties niet toegestaan