Nieuwe Charlie Hebdo: ‘Dit kan niet zonder gevolgen blijven’

De nieuwe editie van Charlie Hebdo is niet aan te slepen. Sommige kiosks in Frankrijk zijn vandaag 24 uur open. Vele Fransen hopen een van de 3 miljoen exemplaren te bemachtigen. Maar niet iedereen is blij met de nieuwe uitgave. De Britse haatpredikant Anjem Choudary heeft de publicatie, met profeet Mohammed huilend op de cover, een oorlogsdaad genoemd. 'Het tast de eer van onze profeet aan', verklaart hij. 'Dit kan niet zonder gevolgen blijven'. Ook de grootmoefti van Egypte waarschuwt: 'Deze editie zal een nieuwe golf van haat veroorzaken in de westerse en Franse samenleving. Wat het tijdschrift doet, komt de dialoog tussen de beschavingen niet ten goede'. Op een persconferentie gisteren verontschuldigde cartoonist Renald 'Luz' Luzier zich: 'Het spijt me dat we hem nogmaals hebben getekend, maar deze Mohammed is een goeierd die vooral huilt. Onze Mohammed is eerlijk gezegd veel sympathieker dan die waarmee de schutters zwaaiden'.

Bron(nen):   De Morgen      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Welke dialoog, oh grootmoefti?
  Met radicale gekken valt niet te praten. Werkelijk. Hoe ongelooflijk kut moet je zijn om aanstoot te nemen aan een cartoon? Dan spoor je echt totaal niet. Huilen om een afbeelding van een gek die eeuwen geleden totale nonsens uitkraamde.

  Grow up.

  Religie. Gekkenwerk. Ik hoop dat de mens ooit nog eens volwassen wordt en al deze onzin overboord gooit. Hoe eerder, hoe beter. Niets dan ellende en tegenwerking. Remmende factor op de ontwikkeling van de mens. Altijd geweest, zal altijd zo blijven. Zonder religie zouden we nu misschien in een waar paradijs leven.

  • MoMeta

   Jij was toch PVV-fan?

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Calhoun84

    Nee, volgens mij is hij meer anti-PVV’er. Ik lees in zijn post ook niet zozeer iets van anti-islam in het bijzonder maar meer anti-religie in het algemeen. Zijn stelling dat we zonder religie in een paradijs zouden leven valt echter zeer sterk te betwijfelen.

    (in antwoord op MoMeta)
  • Vogelbeest

   De moslim-variatie van dialoog is: Zij vertellen wat ze willen, en wij moeten daar “respect” voor hebben.

   Ik heb besloten respect te ontwikkelen voor de islam zodra homo’s in moslim-landen gewoon openlijk mogen samenleven, vrouwen net zo veel rechten hebben als mannen, en het bezit van een bijbel geaccepteerd wordt in landen als Oman en Saudi Arabia.

   Voorlopig heeft de sultan van Brunei vorige week verboden om nog langer kerstfeest te vieren, dus het zal nog wel even duren voor het zo ver is.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
   • Paulraw

    Voorlopig heeft de sultan van Brunei vorige week verboden om nog langer kerstfeest te vieren

    Ah weer een natie die bevriend is met het Westen en als ik het wel heb met ons onovertroffen koningshuis.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Burgermans

  De islam staat wereldwijd bekend om de ontzettend vruchtbare dialogen met andersdenkenden.

 3. Robin

  “De dialoog tussen de beschavingen”. Moet je daar niet twee beschavingen voor hebben?

 4. Har Davids

  Volgens sommige Moslims is er geen probleem dat niet met geweld opgelost kan worden, zelfs niet als het om iets onnozels als een cartoon gaat. En deze mensen willen serieus genomen worden.

Reacties niet toegestaan