‘Grotere rol school aanpak radicalisering’

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vindt dat leraren niet langer mogen wegkijken als ze merken dat één of meer leerlingen op hun school radicaliseren. ,,Ik vind dat net zo belangrijk als wat we vragen van docenten op het gebied van de vakinhoud, taal en rekenen'', zegt ze in een interview donderdag in dagblad Trouw.

,,Het onderwijs mag nooit wegkijken. Niet als een leerling van vakantie terugkomt en opeens meent dat hij niet meer met een meisje aan tafel wil zitten'', aldus Bussemaker. ,,Of als een docent zijn vrouwelijke collega's geen hand meer wil geven. Je moet altijd het gesprek aan gaan.''

Scholen hebben wat haar betreft ook een belangrijke taak in het slechten van de kloof tussen hoger- en lager opgeleiden. ,,Je moet echt contact maken tussen die verschillende groepen. Daar hebben weer leraren een waanzinnig belangrijke rol.''

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  wegkijken, is een nationale sport

 2. Burgermans

  Als het kalf verdronken is dempt men de put. De PvdA had veel eerder naar de PVV moeten luisteren, nu is het te laat.

 3. Malky

  De 9/11 daders waren allemaal hoogopgeleid, het idee dat radicalisering iets met opleidingsniveau te maken heeft is niet meer dan de gebruikelijke elitaire Haagse prietpraat.

 4. De Grijze Moppersmurf

  Dat er af en toe een leerling radicaliseert is het topje van de ijsberg. Dat de Nederlandse Turken en Marokkanen redelijk massaal allerlei malle complottheorieën aanhangen over het gebeurde in Parijs is het werkelijke probleem dat de onderkant van de ijsberg vormt.

  • Burgermans

   De islam kent geen Verlichtingstraditie. De meeste Moslims leven nog in een magische werkelijkheid waarin de wereld wordt verklaard met djinni’s en Joodse samenzweringen.

   (in antwoord op De Grijze Moppersmurf)

Reacties niet toegestaan