Unicef: 58 miljoen kinderen niet naar school

Wereldwijd kunnen 58 miljoen kinderen niet naar de basisschool. Vooral kinderen uit de armste groeperingen in ontwikkelingslanden hebben amper kans zich te ontwikkelen, stelde Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, donderdag tijdens het World Economic Forum in Davos.

Unicef riep op de uitgaven voor onderwijs beter te verdelen en gericht in te zetten op onderwijs voor de armste kinderen. Veel te veel kinderen krijgen onvoldoende onderwijs, ,,terwijl armoede, gewapende conflicten en discriminatie het leren nog moeilijker maken'', zei Yoka Brandt van het kinderfonds.

Een van de millenniumdoelen was vóór 2015 alle kinderen toegang tot basisonderwijs te geven. De armere landen geven echter steeds minder uit aan onderwijs en volgens Unicef is het ontwikkelingsgeld voor onderwijs sinds 2009 met 10 procent afgenomen.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Meneer Dick

    En dan komt de SP snugger aansnellen met het idee, dat Nederland voor 58 miljoen kinderen onderwijs moet verzorgen. Ik dacht, dat Slovenië die verplichting had. De SP is niet te begrijpen.

Reacties niet toegestaan