Verrassend: dit land drinkt de meeste koffie ter wereld

De Italianen wauwelen waarschijnlijk het meest over koffie en de uitzonderlijke kwaliteit er van in hun land. Drinken doen ze hem nauwelijks blijkt uit onderstaand grafiekje. Wie drinken dan wel de meeste koffie ter wereld? Het blijken de Nederlanders te zijn met hun 'slootwater'. Ze drinken bijna acht keer zoveel koffie als de Italianen en bijna net zoveel als de Amerikanen, Britten, Fransen en Spanjaarden bij elkaar.

Bron(nen):   The Atlantic      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Ik zou gillend gek worden zonder koffie. Vooral ‘s morgens. Zonder koffie in de morgen kan ik net zo goed weer in bed gaan liggen.

  Ik heb vier apparaten thuis; filtermachine, cappuccino-apparaat, senseo en nespresso. En daarnaast een ouderwetse koffiemolen, voor het geval de stroom uitvalt.

  En oploskoffie voor noodgevallen.

 2. Tegendraads

  Dat is ook waarom Starbucks ooit is begonnen als koffietent nadat een van de oprichters de “Dutch Drip” methode van koffie zetten tegenkwam.

 3. Burgermans

  Ah, daarom zijn wij zeker zo’n wakker volkje…

 4. Peter

  Heb net zitten rekenen….komma moet 1 plaatsje verder

 5. Templein

  Mijn eerste indruk:
  We zijn een overgebureaucratiseerd volkje. We moeten alert blijven om al onze taakjes en taken goed af te kunnen vinken enz. Zelfs onze verpozing, de sport, doen we met stopwatch.

  We gebruiken minder onze authentieke inwendige kracht, er moet iets prikkelends bij van buiten.

Reacties niet toegestaan