Gouwenaars zitten niet te wachten op enorme nieuwe moskee

De inwoners van een wijk in Gouda zitten bepaald niet te wachten op een enorme moskee voor 1.500 bezoekers met een islamitisch cultureel centrum. Als de gemeente haar plannen doorzet, komen ze in actie en wordt er 'grof geschut ingezet', zeggen de bewoners in een reportage in de Volkskrant. Morgen beslist de gemeente of er een moskee mag worden gebouwd op de plaats van de voormalige Prins Willem-Alexanderkazerne. De bezwaren van de omwonenden zijn talrijk: huizenprijzen zouden met tienduizenden euro's dalen, de financiering van de moskee zou schimmig zijn, de wijk kan de verkeersdrukte niet aan en in een andere moskee in de stad zou een haatprediker actief zijn. 'Het wordt niet alleen een moskee voor het vrijdaggebed, maar een islamitisch cultureel centrum met zeven dagen per week uitvaarten en toeterparades', zegt Edward Uittenbroek, voorzitter van de onlangs opgerichte buurtvereniging Gouda Noord Zoals het Hoort. In het complex komt naast een moskee ook een school voor moeilijk lerende kinderen en een medisch kinderdagverblijf. Gemeentewoordvoerder Peter Oet zegt dat de moskee tegemoet wil komen aan de wensen van de medegebruikers en niet, zoals dinsdag door de Telegraaf werd gemeld, allerlei bezwaren heeft. 'Zo is er afgesproken dat er niet voor het gebed zal worden opgeroepen,' vertelt Oet. De gemeente baseert haar besluit onder meer op een verkeersanalyse en een onderzoek naar de financiering. CDA-Kamerleden stelden daar eerder al vragen over aan minister Opstelten van Justitie. Die gaf toe dat de financiering deels uit het buitenland komt. 'Salafistische groeperingen trachten hun invloed daar waar mogelijk te vergroten' en de nieuwbouw van een moskee kan volgens de minister 'een moment zijn waarop dergelijke groeperingen instappen'. Maar de bouw van de nieuwe moskee zou volgens Opstelten niets te maken hebben met de problemen met individuele jihadisten in Gouda.

Bron(nen):   Volkskrant      

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Allard

  Windows 8 dan?

  • Windows 8

   dan ??

   (in antwoord op Allard)
   • Allard

    Ja daar hebben we hem weer. Wel laat vandaag, gisteren snoeihard gezopen met Henk?

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Is Henk jouw vriendje en denk je dat hij je bedriegt? Ik drink nooit tijdens de week fyi, hard studeren daarentegen(betaald door bedrijf). Probeer het ook eens, leer je correct Nederlands.

     (in antwoord op Allard)
     • Allard

      Ach ja, dat jij een obsessie met taal hebt dat is mij inmiddels wel duidelijk.

      Spot de spelfout Windows 8! Wel even je spellingscontrole in Internet Explorer uitschakelen hoor. Dat is namelijk vals spelen.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      IE is voor losers. Op een spellingsvaut zal ik nooit reageren, jij gebruikt verkeerde lidwoorden : klassieker voor mocro’s omdat ze blijven brabbelen in hun rocheltaaltje ipv de taal van het land te leren.

      (in antwoord op Allard)
     • Allard

      Taalnazi dus.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Te dom om de taal te leren waar je in opgroeit dus …
      En dan klagen ‘ies dieskriminachie’

      (in antwoord op Allard)
     • Allard

      Je weet toch wel wat een taalnazi is nietwaar? Over dom gesproken zeg.

      sudo rm -rf / –no-preserve-root

      (in antwoord op Windows 8)
    • Burgermans

     kleuter

     (in antwoord op Allard)
 2. Windows 8

  Ondertussen bij de echte pers wordt er gegraven :

  “Volgens het gemeenteverslag (PDF) is er ‘open overleg’ gevoerd tussen alle partijen. Maar het gezeik begint zodra de islamitische partijen in dit overleg daarbij concessies zouden moeten doen aan de seculiere maatschappelijke organisaties. Om alle functie-eisen in het bouwplan te kunnen verwerken, zouden zowel de hoofdingang als de aparte vrouweningang (argh) van de El Wahda-moskee op een andere plek moeten komen dan de moslims hem zelf in gedachten hadden. En dát kan natuurlijk niet:

  ?? “Men vindt het gesitueerd zijn van de hoofdingang van de moskee aan de Groen van Prinsterersingel onopgeefbaar. Aan die weg wil men nadrukkelijk het centrum presenteren. Om religieuze redenen vindt men een toegang voor vrouwen die aan de oostkant direct langs de moskee loopt niet aanvaardbaar.”??

  Oprotten met hun achterlijke regeltjes naar de zandbak !!!!

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/minder_minder_minder_moskeeverenigingen.html#more

  • Paulraw

   Onbegrijpelijk ook dat ultraliberalen van D’66 die moskee incl. rare eisen blijft steunen .Dat de PvdA het doet is standaard want knuffelen achterban .
   Mag toch hopen dat kiezers zo slim zijn D’66 finaal af te straffen bij komende verkiezingen vanwege verkwanseling vrije samenleving en onder het tapijt vegen van vrouwenrechten (gezien al die eisen van dat moskeebestuur)

   (in antwoord op Windows 8)
  • Jaap

   Mocht het zover komen dat de gemeenteraad morgen instemt met het plan, dan vrees ik harde acties van de bewoners. Maar gezien de samenstelling qua politieke partijen in de gemeenteraad van Gouda zie ik dit plan geheel slagen. We worden terug gegooid in de tijd waar feminisme hard heeft moeten knokken voor rechten voor vrouwen. Door het islamitische geloof komen deze rechten in het geding. Het is discriminatie van de hoogste orde en niemand doet er wat aan. Ik stel voor, druk de formulieren maar af om aangifte te doen tegen dit soort idiote instellingen die vrouwen als minderheden zien.

   (in antwoord op Windows 8)
 3. Windows 8

  De bunker zijn we even vergeten Janette?

 4. Vogelbeest

  Geen enkele echte Nederlander wil nieuwe haathut-moskeeen!!!

  Alleen al de hoeveelheid moskeeen is het bewijs dat Nederland maximaal een schijndemocratie is, en zeker geen echte democratie. Een echte democratie heeft een bindend referendum, zoals Zwitserland. Dat is dan ook het enige Europese land zonder minaretten.

  • marianne martens

   Net las ik bij de autogarage in de grootste krant van Nederland
   dat ze compromis hebben bereikt, er komt een vrouweningang? in de Moskee. Politiek lijken ze eruit te zijn maar er is veel weerstand bij de bevolking binnen- en buiten Gouda. Bespottelijk de grootste, zijn we nu niets verder gekomen dan de 16e en 17e eeuw?

   (in antwoord op Vogelbeest)
 5. marianne martens

  In Gouda zou geen nieuwe Moskee behoren te komen, zeker niet zo’n geweldenaar in een stadsbeeld. Na een paar bezoeken in de binnenstad was de sfeer vervreemdend en disharmonisch. Later begreep ik dat er veel spanningen zijn tussen verschillende groepen met andere religie’s. Amsterdam is,in vergelijk met Gouda de veiligheid zelve. Wat Mijnheer Jaap schrijft klopt, men wordt teruggegooid in de tijd wat betreft emancipatie, tolerantie, acceptatie van seksuele voorkeuren en het inwisselen van banen waar je als langdurige werkende, binnen instituten niet meer aan toekomt. Lijkt me dat een nieuwe Moskee pas gebouwd kan worden als alle partijen oefeningen doen om elkaar de hand te schudden en in de ogen te kijken, onwilligheid en geen begrip op kunnen brengen over de geschiedenis en gewoontes van een land, lijkt mij geen toestemming waard. Zie me al in Saoedi Arabië, met een spijkerbroek en een topje over de straat lopen.Geen gezicht meer en beledigend voor het gastland/ gastheren- en gastvrouwen.

 6. Burgermans

  In een beschaafd land als Nederland mag er geen plaats zijn voor haatdragende ideologieën zoals het nazisme en de islam.

  • Bert Schimmel

   Jouw haatdragende opvattingen doen daar weinig voor onder.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Wie het goede lief heeft, haat het slechte.
    Wat vindt jij dan van Jodenhaat, homofobie, vrouwenonderdrukking, censuur en terreur?

    (in antwoord op Bert Schimmel)
    • Albert Bakker

     Ja maar moslims doen zoiets niet. Die zijn zielig en moeten worden beschermd door Bert Schimmel.

     (in antwoord op Burgermans)
 7. DoubleUC

  Hier zie je de sluipend toenemende macht van de islam in Nederland. Omdat steeds meer islamieten politiek actief zijn kunnen dergelijke beslissingen afgedwongen worden

  Geheel in lijn met de brutailteit van de islamieten wordt onze democratie schaamteloos verkracht en misbruikt ten voordele en versterking van de islam in ons Nederland.

Reacties niet toegestaan