Hollande: ‘Scenario als akkoord Oekraïne uitblijft heeft een naam, het heet oorlog’

De Franse president Hollande spreekt duidelijke taal na het vijf uur durende crisisberaad met bondskanselier Merkel en de Russische president Poetin over de situatie in de Oekraïne: 'Als we er niet in slagen om niet alleen een compromis, maar ook een duurzaam vredesakkoord te sluiten, dan weten we perfect wat het scenario zal zijn. Het heeft een naam, het heet oorlog.' Dat zei de Franse president tegen de pers in de Franse stad Tulle. Hij vervolgt: 'Ik denk dat dit een van de laatste kansen is, daarom namen we dit initiatief.' Merkel laat voorlopig open of het vredesinitiatief in het Kremlin het gewenste resultaat oplevert. 'Ook na de gesprekken is het ongewis of ze succes hebben gehad,' zei ze. Zondag spreekt het drietal telefonisch verder over een akkoord. De Oekraïense president Porosjenko is daar dan ook bij. Vrijwel zeker hebben Merkel en Hollande Poetin gewaarschuwd dat indien een onmiddellijk staakt-het-vuren uitblijft, de Amerikaanse president Obama zal besluiten de Oekraïners van wapens te voorzien. Vicepresident Joe Biden zette het tweetal in Brussel onder druk. 'Dit is het moment dat de VS en Europa standvastig moeten zijn. We mogen niet toestaan dat Rusland de kaart van Europa opnieuw tekent. Dat is precies wat ze aan het doen zijn.'

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws  Volkskrant    

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ferdinand de fascist

  Het wordt nu inderdaad tijd dat die rottige linkse communisten in het oosten van Oekraïne uitgebannen worden.

  • Albert Bakker

   Ehm.. fascisme als totalitaire ideologie verschilt nauwelijks van communisme in praktijk, in beiden is het individu een non-entiteit dat ofwel opgaat in een collectivistische entiteit “volk” dat ofwel wordt geïdentificeerd met “het proletariaat” ofwel met “de staat” en dat voortdurend moet worden geïndoctrineerd, gecontroleerd, gevrijwaard van gevaarlijke deviatie/ subversie en met van iedere vorm van subtiliteit gespeende propaganda moet worden bestookt.

   Dus ik zou zeggen ren met je pinpas en een tas vol schone onderbroeken gauw naar het station, want dit is je kans om deel te worden van de geschiedenis van het jouw beloofde land.

   (in antwoord op Ferdinand de fascist)
   • Ferdinand de fascist

    Wat heeft u vandaag gesnoven?

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Cacao.

     (in antwoord op Ferdinand de fascist)
     • VerzetIsZinloos

      Das wat anders dan hasjiesj.
      Ik zit hier goed. Nergens heb ik nog een plekje kunnen vinden waar het beter is.
      De hele planeet gaat naar de kloten.
      Als ze met pijltjes gaan schieten zijn we allemaal de klos, want de elite zit dan al lang en breed onder de grond.
      En ze geven niet om mensenlevens.
      Voor hun is het maar een spel.
      Overigens zit Putin in het komplot.
      Die speelt het spelletje geraffineerd mee.
      Nee, niemand is meer afhankelijk.
      Het is de elite tegen de armen.

      (in antwoord op Albert Bakker)
 2. Overseasz

  Poetin heeft de rebellen in Oost-Ukraine allang niet meer onder controle. Deze bijeenkomst is een farce.
  Deze oorlog gaat gewoon door en als de VS echt wapens zouden gaan leveren spelen ze Putin juist in de kaart. De Russen willen geen geen potentiele navo landen aan hun grenzen.

 3. Glorix

  De oorlogshitser USA en haar vazalstaten in Europa hebben dan eindelijk hun zin: oorlog ! Leidt ook zo lekker af van het faillissement van het Westen. Jammer dat we in het Westen nauwelijks nog onderzoeksjournalisten hebben. Wie heeft ook al weer geholpen de democratisch gekozen president van de Oekraine te verjagen ?
  O ja, de EU, de grote helden Verhofstad, van Balen en onze nationale trots Timmerfrans voorop. Stelletje ondemocratische gevaarlijke machtswellustelingen en hypocrieten zijn het ! We zouden ze nu vast voor het oorlogstribunaal moeten kunnen slepen vanwege ophitsing. stemmingmakerij, aanzetten tot geweld en oorlog. De vrije “pers” zwijgt in alle talen..

  • CHIU

   U vergeet dat de heer Yanukovich (die inderdaad democratisch gekozen werd nadat hij genoeg stemmen had gekocht, zoals overigens daar en elders de normale gang van zaken is) en zijn roversbende over de gehele linie in het land de commercie grof afperste. Niemand was veilig voor deze Ali Baba en zijn rovers, zelfs niet de middenstand in het binnenland. Hij was te hebberig en heeft zijn hand overspeeld.

   (in antwoord op Glorix)
   • Glorix

    U vergeet dat de EU waarnemers die de verkiezingen monitorden waarbij heer Yanukovich tot president werd gekozen, als eerlijke verkiezingen hebben beschouwd.

    (in antwoord op CHIU)
    • VerzetIsZinloos

     Welke waarnemers ? Die ook werden gehinderd ?
     Putin heeft een lange arm hoor en morgen kan die al in Berlijn staan. Als hij echt uitrukt staat die zo aan onze grens. En dan staan wij weer klaar net als in 1940 met onze speelgoedpistooltjes.
     Een raketjes ditmaal op Rotterdam en Amsterdam en we geven ons krijsend over.

     Laten we hopen dat dat niet gebeurt.
     De Duitsers over de vloer was ook geen pretje.
     Elke bezetter is een hel.
     Van de Amerikanen hebben we niet veel last.
     Niet dat onze politiek echt veel te vertellen heeft.

     (in antwoord op Glorix)
     • Glorix

      Neem je medicijnen in voor je iets schrijft VerzetIsZinloos

      (in antwoord op VerzetIsZinloos)
     • VerzetIsZinloos

      Ach, het is wel de waarheid. Verzet is altijd zinloos. Ik lees nu een boek over Rotterdam in de oorlogstijd. En de vork zit heel anders in de steel.
      De Duitsers hadden goed te eten. Het was helemaal geen crisis in Europa. Helemaal nergens.
      De Duitsers waren doorvoed en ze hadden er zin in om de Fransen terug te pakken.
      Zo erg hadden ze niet geleden.

      In de Oekraïne is helemaal niks aan de hand. De media blazen het op. En Putin doet mee. Men spoelt al die domme hersenen in het westen. Er zijn helemaal geen terroristen en Isis bestaat helemaal niet. De elite loopt gewoon te dollen met mensenlevens.

      Men weet wel waardoor de eerste en tweede oorlog zijn ontstaan. Maar men gaat dat niet bekend maken. De wereld is allang in oorlog. Dat is nooit anders geweest.
      We dienen allemaal als kanonnenvlees.
      Heb maar vrede met die gedachte. De grootmachten willen niet praten.
      Ze doen alsof. De waarheid zal nooit verteld worden. Ook worden er geen documenten vrijgegeven na een jaar, tenzij er niks in staat.
      Edwin Snowden en Julian Assange werkten voor de overheid en werkten volgens een vast plan. Lekker stoken zodat de massa niet in de gaten hadden wat voor snode plannen er uitgevoerd werden.
      Echter raakt men steeds meer de controle kwijt.
      Overigens zijn het maar 2 kemphanen. De koude oorlog is nooit voorbij geweest. Rusland heeft zich herpakt met een nieuwe leider en de rijken trapten daar mooi in.
      Presidenten zijn geniale gekken.
      Ze zouden zich niet zo met de rest van de wereld moeten bemoeien.
      We zien nu wat voor chaos er ontstaat.
      Als Amerika instort dan gaan wij mee en gaan we er allemaal aan. Want er komen wat afrekeningen. China zal over ons heen denderen. Ze kopen nu al alles op wat lost en vast zit.
      Rusland en Amerika vernietigen elkaar en wij zitten er tussen. Europa gaat niks doen. Ze snappen ook wel dat ze zelf ook het onderspit delven.
      Amerika wil Rusland en Europa tegen elkaar laten strijden.
      Amerika zit nog veilig. Lekker langzaam laten doodbloeden zou ik zeggen.

      (in antwoord op Glorix)
 4. VerzetIsZinloos

  Hoera. Het is nu echt oorlog. Holland heeft het hete ijzer in zijn mond genomen. Putin is de tiran, de duivel. Dit wist ik al veel langer. Terecht of niet werkt hij niet mee. De USSR is alweer bijna op zijn oude nivo. Het communisme hoeft hij echt niet in te voeren. Die is overal al. De chaos wordt alleen groter.
  De atoomraketten zullen ons snel genoeg om de oren vliegen.
  Dat hoort nu eenmaal met dit spelletje. De mensheid schuwt de middelen niet om zijn doel te bereiken.
  Frankrijk is pro Rusland. Duitsland Anti Rusland.

  Ik ben er klaar voor. Laat het feest nou maar echt losbarsten.
  Ze vliegen mekaar luchtruim toch iedere keer aan flarden.
  Putin is nu echt de lul.

 5. Koper

  Oekraïne is het niet waard jongens. Gewoon het oostelijk deel aan Rusland geven en het westelijk deel binnen de NAVO brengen.

Reacties niet toegestaan