Gruwelijke beelden uit een halal-slachthuis

Deze geheime opnamen van de dierenmishandeling in het halalslachthuis in Bowood Lamb abattoir in Thirsk, North Yorkshire houden de gemoederen in Engeland bezig. Als je om dieren geeft, en in het bijzonder om schapen, is het beter zonder kijken te geloven dat het er onaanvaardbaar aan toe gaat.  

31 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edwin

  Kompleet onnodig deze barbaarse manier van slachten in deze tijd, maar ja het moet van het geloof hé…
  Denk trouwens niet dat het personeel in een gewoon slachthuis veel anders met elkaar om gaat.

  • Albert Bakker

   Ik denk niet dat er veel mensen werken in slachthuizen die zullen beweren dat het een roeping was. En voor degenen die dat wèl beweren hoop ik maar dat ze goed in beeld zijn bij de geestelijke gezondheidszorg.

   (in antwoord op Edwin)
  • Windows 8

   Je moet ‘pretty FU’ zijn voor dit soort jobs en inderdaad, ook in ‘gewone’ slachthuizen gaat het er niet prettig aan toe. Echter deze gekkies geloven dat het zo moet want hun god heeft dorst naar bloed

   https://www.youtube.com/watch?v=I41IYWb_Mus

   (in antwoord op Edwin)
   • marianne martens

    die mensen in die landen zijn aan de duivel overgeleverd en passen zich aan het vriendelijke werkomgevings-regime met zeer goede lonen. Ze zijn een kloon van hun bazen.

    (in antwoord op Windows 8)
    • freeyable

     Wat een domme opmerking. Ben jij een heilige? In onze nederlandse slachthuizen gaat het net zo erg aan toe of nog erger. Westerlingen produceren het meeste vlees in de wereld. Dus mischien moet je eerst je eigen straat schoon vegen voordat je deze hypocriete uitspraak doet. Als de moslim slachterijen duivels zijn we nog erger dan duivels.

     (in antwoord op marianne martens)
   • freeyable

    Het gebeurd al vanaf het begin van de mensheid op die manier dus waar heb je het over :S

    (in antwoord op Windows 8)
  • freeyable

   Een pin in je hoofd en onder stroom of vergast worden is naar mijn idee nog erger. De moslims en joden doen het beter blijkt maar weer.

   (in antwoord op Edwin)
 2. vandehoedenderand

  Ik hoef het niet te zien. Werkelijk niet. Maar dit soort praktijken is – zoals hier al gezegd – niet enkel voorbehouden aan halalslachthuizen. Er valt nog een hoop te winnen. Indien men daar om geeft natuurlijk.

  Maar halal… Ik word er zo moe van. Iets doen omdat het in een stoffig, oud onzinboek staat. Religie komt me de strot uit zo langzamerhand. De pest voor onze samenleving. Niets dan ellende komt eruit voort. En dan heb ik het over de totale rekensom. Per saldo door de eeuwen heen heeft het niets dan ellende gebracht. Een rem op de ontwikkeling van de mensheid. Nog steeds.

  Ik zal het niet meemaken en de volgende tien generaties ook niet, maar ik hoop dat we er ooit nog eens van verlost worden. Van die onzin.

  • Chelly

   We zouden een lijst kunnen maken met bijdragen van resp. joden/jodendom, christenen/christendom en islamieten/islam aan onze samenleving. En daarnaast een lijst met wandaden.
   Ben benieuwd of u daarna nog steeds alle religie als één pot nat ziet.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 3. meesan

  “is het beter zonder kijken te geloven dat het er onaanvaardbaar aan toe gaat.” Nee hoor, het is altijd beter om jezelf van het gestelde te overtuigen met de aanwezige informatie dan zonder te kijken zomaar wat te geloven.

 4. Dead Silence

  Is dit alles? Gaat u eens in een Braziliaans slachthuis kijken. Mooie draaimolens waar ze de koeien omdraaien en de nek open slaan om slagaders eruit te trekken. Zwangere koe, och het kalfje snijden we ook meteen de nek af.

  • Windows 8

   “Zwangere koe, och het kalfje snijden we ook meteen de nek af.”
   Wat anders? Naar een weeshuis voor kalfjes?

   (in antwoord op Dead Silence)
   • marianne martens

    ja, zeker. Mijnheer Windows 8 is er wel sprake van een zekere kleine mate van beschaving? t.a.v. dieren en ander levend gewas?

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     “in een slachthuis” slacht men dieren Marianne, zo simple ligt het nu eenmaal.
     No death , no steak

     (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      no steak please!

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Gisteren stukje Iberico varken gebakken , hmmmmm

      (in antwoord op marianne martens)
     • marianne martens

      herinner me vaag dat het inderdaad heel smakelijk vlees is, ben nu al
      20 jaar vegetarisch behalve als ik tijdens een etentje kippendijen zie drijven in de olie en niet durf te zeggen: ” Not my cup of tea”.

      (in antwoord op Windows 8)
   • Dead Silence

    Ooit gehoord van opfokken? Blijkbaar niet.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Windows 8

     Je moest eens weten. Heb ooit nog kalf helpen ter wereld brengen (boer ziek) maar dat doet men niet in slachthuis.

     (in antwoord op Dead Silence)
 5. Bram

  En ook in ons eigen Nederland blijft halal en koosjer slachten dankzij een weggelopen Marianne Thieme en de invloedrijke joodse lobby gewoon legaal.

  • Chelly

   Uw mening zou een waarde winnen als u zich een klein beetje zou verdiepen in de verschillen tussen halal slachten, koosjer slachten en bedwelmd bioindustrieslachten.

   (in antwoord op Bram)
 6. knier

  Nou ben ik ook zwaar tegen op het onverdoofd halal/kosher slachten maar denk maar niet dat er in NL slachthuizen met meer respect met de dieren wordt omgegaan,op het “verdoven” voor de slacht na dan.
  Zeker tijdens het lossen en transporteren niet

 7. Windows 8

  Ter compensatie een filmpje van hoe men de koning zijn hand schudt in SA (hilarisch, afbeelding met hand er door)

  http://www.liveleak.com/view?i=8b7_1423271932

 8. marianne martens

  wil het niet meer zien, wat schieten we er eigenlijk mee op? Deze gezamenlijke
  weerzin zou behoren te worden gebundeld.Gelukkig zijn er grote organisaties zoals WGF, Milieudefensie etc.

  • Chelly

   Ben het met u eens dat dit niet kan.

   De grote denkfout die dierenwelzijnsorgansiaties en trouwens ook seculieren/anti-religiemensen echter maken is dat zij de mohammedaanse slachtmethode over één kam scheren met de sjechieta, de koosjere Joodse slacht. Hier is zelfs een gemanipuleerd onderzoek naar gehouden door Wageningen.

   http://www.jodendom-online.nl/gfx/artikelen/jodendom/Opdracht%20B%20Achtergrondverhaal%20Op%20het%20scherp%20van%20de%20snede.pdf

   De Amerikaanse zoölogisch onderzoekster Temple Grandin heeft vele slachterijen bezocht en komt tot de conclusie dat de sophisticated joodse methode het meest diervriendelijk/humaan is en zelfs minder pijn en dierenleed veroorzaakt dan de injectie/bedwelmingsmethode van de bioindustrie.

   Maar ja, het is in een post-christelijke samenleving erg moeilijk om een onderscheid te maken tussen de ene en de andere vorm van religieus geïnspireerd onverdoofd slachten. Zo worden de Joden geheel onnodig de dupe van de terechte bezwaren tegen islamitische praktijken, in plaats van dat gekeken wordt hoe de bioindustrie van de sjechieta kan leren.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Wat u schrijft over het sophisticated joods kosjer slachten, klopt net zoals bij een paar andere volken zoals bv de Tibetanen. Mooi, rustig en met liefde voor het dier.
    Ben zo dom geweest een heel klein stukje you tube van een 1 seconde te zien. Niet goed. Wel goed dat deze methoden zonder gedragscode of iets dergelijks worden uitgevoerd maar wel nu zijn te zien.Zeer tragisch is dat andere groepen door deze wandaden over een kam worden geschoren. dank voor de site

    (in antwoord op Chelly)
 9. Bram

  Schoolfolder van het Kranenburg College in Utrecht met aanwijzingen
  voor het komende zomerkamp 2015,

  “Wij beseffen heel goed dat een groot deel van onze leerlingen islamitisch is. Het eten is zal dus halal”

  Kom er maar in Marcouch, El Forkani, El Wijbenga
  en de Samenwerkende Marokkanen

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/break_moslims_bezetten_nederlandse_school.html

 10. AT

  Wie zijn wij, gewone stervelingen, om hierover te oordelen als Allah het zo wil…?

  • marianne martens

   Halal slagerijen zijn er dus ook om te vermijden, vlees te kopen waar dieren op een dergelijke manier aan hun einde komen, zo gruwelijk, grof en weerzinwekkend dat allerlei lobby’s werkelijk hun bek zouden moeten houden om dergelijk personeel in dienst te hebben die op zo,n weerzinwekkende manier met dieren omgaan, die afhankelijk zijn van dit soort tuig of tuigen.Ben nu zelf grof maar het is ondoenlijk hier de emotie en de ratio te scheiden.

   (in antwoord op AT)
 11. Burgermans

  Dat ze hun dieren middeleeuws slachten zal mij eerlijk gezegd een rotzorg zijn, hoe ze met mensen omgaan vind ik veel ernstiger.

 12. Zakaria Ess

  Wordt deze website welingelichtekringen genoemd? Heel beschamend en erg om dit soort gruweldaden te zien, maar om alle moslims allemaal aan 1 kant te scheren. De Islam is zuiver en perfect maar de moslims niet altijd. De Islam is een religie die iedereen zijn rechten verzekert en zeker dat van dieren. Jammer dat in deze tijd alle moslims aan 1 kant te scheren. Ik raad julie aan om je te gaan verdiepen in wat de Islam is, pas dan kunnen jullie oordelen. Gewoon uitgaan van wat de media jullie laat zien over de moslims is armzalig.
  Lees allereerst al eens deze artikels op volgende website:
  http://www.risallah.com/hadith/hadith.php?cat=7
  Ik zou zeggen je kan pas oordelen over mensen als je ze kent. Het gaat jullie goed.

  Een moslim die graag in harmonie wilt leven met iedereen.

Reacties niet toegestaan