Formule 1 racer vindt 130 km op de snelweg véél te hard

Het voornemen van de Britse regering om de maximumsnelheid te verhogen naar 130 km (80 mijl) per uur doet voormalig Formule 1 wereldkampioen Damon Hill ‘huiveren’. Hill vindt het nu al zo onveilig op de snelweg; mensen rijden te hard, zitten te dicht op hun voorligger en denken dat ze weten waarmee ze bezig zijn, maar dat doen ze niet. Zeker die bumperklevers niet. Zelf rijdt hij dan ook niet harder dan 110, maar eigenlijk is dat al te hard, vindt de voormalig snelheidsduivel, die in 1999 afscheid van het racen nam. Hij won 22 keer de Grand Prix en werd een keer Formule 1 wereldkampioen. Maar rijden op een racecircuit is iets heel anders, vindt hij. ‘Dan ben je in opperste concerntratie,’ stelt Hill, ‘maar mensen die op de openbare weg rijden zijn, niet geconcentreerd, die denken aan andere dingen.’ Voor de liefhebber: hier de video met de meest extreme reactie op bumperkleven, uit ‘Lost Highway’ van David Lynch.

Bron(nen):   Metro      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Abjectief objectief

    Gut, het is weer verkiezingstijd, de stokpaardjes van de vijand moeten hoe dan ook beschoten worden, desnoods importeren we de schutters.

  2. RhodBerth

    Ik kan het me goed voorstellen dat iemand die gewend is op race circuits te rijden met professionals z’n hart vast houdt in het gewone verkeer met amateurs. Dat wil nog niet zeggen dat hij gelijk heeft.

Reacties niet toegestaan