Schutter geen deel van terreurcel

De man die dit weekend bij twee aanslagen in Kopenhagen twee mensen doodde en er vijf verwondde, maakte vermoedelijk geen deel uit van een terreurcel. Dat zei de Deense premier Helle Thorning-Schmidt maandag.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de schietpartijen en wat er allemaal vooraf ging aan de aanslagen op een cultureel centrum en een synagoge. Ook moet duidelijk worden of de 22-jarige dader echt alleen handelde en welke hulp hij eventueel heeft gehad.

Tegelijk moeten de Denen zich ,,gedragen, spreken en denken zoals we dat altijd doen'', aldus Thorning-Schmidt. ,,Een samenleving als Denemarken kan zich helaas niet 100 procent wapenen tegen een gestoord iemand. We moeten de komende tijd onze strijd tegen radicalisering onder de loep nemen.''

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “tegen een gestoord iemand. ”
  Een persoon met een waanbeeld = waanzinnige.
  Helaas gaat het hier over een groep gestoorde mensen met een waanbeeld = de Islam

  • harrr

   inderdaad gestoord.. want verwarde mannen zijn echt een groot probleem 😉

   (in antwoord op Windows 8)
 2. Burgermans

  De moordenaar was dus een gewone moslim. Niet echt een geruststellende gedachte.

 3. Dead Silence

  Tuurlijk niet. En dat geloven wij natuurlijk. Denemarken is al net zo verziekt door de haatdragende mafkezen als Engeland. Nederland zal snel volgen, evenals Belgie en Frankrijk. Daarna breekt de pleuris uit in Europa.

 4. Point

  Gelukkig een geheel onafhankelijk onzin bericht van de overheids-propaganda- zender-niets aan de hand- ANP: heeft echt zeker weten helemaal niets met de Islam te maken. Is een toevallige gek. We kunnen weer rustig slapen!

Reacties niet toegestaan