Mannen meer verliefd dan vrouwen

Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat mannen meer verliefd zijn dan vrouwen. Een enquête onder 2000 volwassenen toonde aan dat meer dan de helft van de mannen in hun leven wel eens van meer dan één vrouw heeft gehouden in hun leven. Tegen over 45 procent van de vrouwen die wel eens van meer dan één man heeft gehouden. Maar dat betekent ook dat 47 procent van de vrouwen en 39 procent van de mannen nooit meer dan één geliefde hebben gehad. Het onderzoek werd uitgevoerd door ijsfabrikant Haagen Dazs en School of Life en onthulde ook dat 20 procent van de mensen geloven dat een relatie begint op het moment dat de vier belangrijke woorden worden uitgesproken: ‘Ik hou van jou’. School of Life onderzoeker Lucy Beresford vindt het “verfrissend om te zien dat echte liefde ook nog steeds bestaat en dat het niet alleen maar om fysiek aantrekkingskracht gaat, maar ook om echte normen en waarden zoals eerlijkheid”. Ook vind ze het “jammer om te zien dat onze drukke levensstijl als een belemmering wordt gezien voor de spontaniteit binnen een relatie”. De resultaten van dit onderzoek sluiten overigens aan bij een vergelijkbare studie van Siemens twee jaar geleden, die aantoonde dat de meeste deelnemers aan het onderzoek gesetteld waren met hun partner.

Bron(nen):   Metro UK      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  ‘Verliefdheid’ is vaak impulsief, ook wel van uiterlijke aard en van relatief korte duur. Het valt dus wat meer samen met het liefdespatroon van de man; een man ziet een mooie vrouw en raakt in redelijk korte tijd verliefd. ‘Houden van’ heeft meer tijd nodig en is meer gericht op het karakter, je houdt van iemand vooral vanwege de persoon, niet het uiterlijk. Vrouwen nemen doorgaans meer tijd om deze gevoelens te ontwikkelen vooral op basis van het leren kennen van een man.

  My guess….

  • Dead Silence

   Mannen zijn primitief. Sequence: ‘verliefd’, ketsen, volgende, om het maar plat te zeggen. Ik probeer het altijd te rationaliseren, maar kom steeds tot dezelfde conclusie.

   (in antwoord op AT)
 2. Daniel

  Laatste zin uit het stukje: ‘die aantoonde dat de meeste deelnemers aan het onderzoek gesetteld waren met hun partner.’
  Dan vraag ik me af: Zijn die andere deelnemers dan niet gesetteld met hun partner?
  Soms gaat Welingelichte Kringen me boven m’n pet.
  Morgen graag een onderzoekje van WC eend over WC eend Gilles, dat is andere koek.

Reacties niet toegestaan