Wist je dit al over de Oscars en de afkomst van de winnaars?

Het waren de blankste Oscars sinds 1998. Website Upworthy heeft onderstaande infographic gemaakt waarin duidelijk wordt hoe blank de Oscars zijn en hoe dat beter kan. Om te beginnen waren dit jaar niet alleen alle genomineerde acteurs blank, maar ook de jury bestaat voor 94 procent uit blanken. 76 procent is man en de gemiddelde leeftijd van de juryleden is boven de zestig. Wat ook opvalt, is het soort rollen waarmee donkere acteurs en actrices hier en daar een Oscar hebben gewonnen. Ze spelen een slaaf, een corrupte agent of een bediende, maar zelden een heldenrol. En dat is niet zo goed voor het zelfbeeld van kinderen. De universiteit van Indiana heeft onderzoek gedaan naar de invloed van tv op 400 kinderen. Blanke jongens zien zichzelf na een jaar tv kijken als leiders en helden. Blanke meisjes krijgen een beeld van kwetsbare en zwakke vrouwen. Donkere jongens worden meestal neergezet als arm en crimineel en donkere meisjes als exotisch en seksueel ingesteld. In onderstaande infographic vind je nog meer informatie.

Bron(nen):   Upworthy      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Zwarten zijn daarentegen weer beter in muziek en sport, zo heeft elk ras zijn talenten en uitdagingen.

 2. Vogelbeest

  Als je in Bollywood gaat kijken dan zijn alle acteurs Idieers. Dat is erg slecht voor het zelfbeeld van de blanken in Inida.
  Het schijnt dat er in soaps in Nigeria al helemaal geen blanken voorkomen.

 3. KarlRuprechtKroenen

  Dit is toch wel met een bepaalde bril ingevuld.
  Die stereotypes die deze mensen in sommige films portretteren zijn ergens op gebaseerd en dat is niet perse verkeerd.
  Enkele van mijn favoriete acteurs zijn Morgan, Denzel en Samuel, en zij spelen echt niet alleen maar zwarte stereotypes.

 4. Dwarsligger

  Vooral naar het kleurtje blijven kijken, zo krijg je racisme de wereld uit.

 5. jantje

  Als ik een blanke amerikaanse jongen was dan zou ik geen sitcom kijken. Je bent dan of nerd of nog te achtelijk om je eigen gat te wassen. de dames daarintegen zijn intelligent en knap.

Reacties niet toegestaan