Koning van Saoedi-Arabië deelt 28 miljard euro uit aan onderdanen

Hij had wat te vieren, de nieuwe koning van Saoedi-Arabië. Salman bin Abdoelaziz Al Saud, trakteerde zijn onderdanen, vanwege zijn troonsbestijging, op 28 miljard euro, schrijft Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Drie miljoen ambtenaren, studenten, soldaten en gepensioneerden kregen zo twee maanden extra loon uitgekeerd. Bedrijven volgden zijn voorbeeld en gaven hun personeel extra bonussen. Salman twitterde: 'Beste mensen: jullie verdienen meer en wat ik ook mag doen, het zal niet volstaan om jullie te geven wat jullie toekomt.' Het is in Saoedi-Arabië gebruikelijk dat nieuwe monarchen op dergelijke wijze de sympathie van het volk kopen. De vorige koning verhoogde de ambtenarensalarissen met 15 procent toen hij op de troon kwam. De traditie dreigt volgens experts echter onhoudbaar te worden door dalende olieprijzen.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

26 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Albert Bakker

  Er moet toch zeker voor koningen wel een beetje fatsoenlijke onkostenregeling zijn voor omkoperij in dat belachelijke apenland?

 2. Dead Silence

  Da’s even wat anders dan 1000 euro.

 3. KarlRuprechtKroenen

  Hoeveel zal Arnoud van Doorn krijgen?

 4. Tim66

  Bij ons Nederlanders heeft ons beste kabinet onder leiding en steun VVd,PvdA,D66CU,en CDA gezorgd dat wij twee maand salarissen hebben moeten inleveren! ,en nog steeds beweren dat het beter gaat??? en tijdens het eerste debat hebben deze partijen aangegeven gewoon door te gaan met hun rampen beleid dit noemen deze partijen Democratie,en pas op want men probeert nu D66 te laten winnen zodat de zelfde club kan door gaan met ons kapitaal naar zuid europa te sturen,,Rutte en Samson krijgen een top baan bij een bank of verzekeraar en Pechtoldt komt klaar op zijn eigen kop in de spiegel als MP van Nederland,en de grootste groep die tegen dit beleid zijn SP de en PVV kiezer wordt als gekke henkie en extreem rechts weg gezet want Wilders krijgt op het juiste moment een veroordeling aan zijn broek door linkse rechters om zijn winst in te dammen .
  Dus mensen u bent gewaarschuwd stem vooral op D66 als u niets wil overhouden ,want dit kabinet verstaat onder minder uit te geven Uw belastingen te verhogen want zij leven als god in Frankrijk ! Want voor dit land gelden de 3%norm al 11 jaar niet en wij krijgen als dank een boete terwijl wij onder de3% blijven en door ons kabinet totaal kapot bezuinigd zijn!

  • Calhoun84

   Dan ga je toch lekker naar Saoedi-Arabië als je denkt dat het daar zoveel beter is?

   (in antwoord op Tim66)
 5. RP Geniet

  Voetnoot in het artikel- De traditie dreigt volgens experts echter onhoudbaar te worden door dalende olieprijzen –

  Oplossing is o.a. vrouwen toestaan auto te rijden en de prijzen aan de pomp verdubbelen of laat onze Haagse graaiers, die op het binnenhof, de nieuwe Koning uitleggen hoe je legaal autobezitters kunt beroven zonder gestraft te worden, financiële carjacking

 6. Carel Kentie

  laat hij nog een miljardje over voor mij,ik denk dat ik daar ga wonen

 7. CNhenk

  De benzine kost minder dan 10 eurocent/lltr aan de pomp zijnde de productie en transportkosten. De opbrengsten van hun olie komt ten goede aan de bevolking. Elk jaar krijgt de houder van een saudi passport ca 25.000 USD toegeschoven als zoethoudertje. Dus een Saudiman werkt niet, hij managed de indiers, pakistanies en bangladeshi die daar in de service en hospitality industrie werken. Tja. Het leven aldaar is natuurlijk minder (zeker als vrouw) maar toch……iets anders dan Rutte II……

  • Calhoun84

   Dan nog leef ik liever in een land waar Rutte de boel probeert te managen dan in een land waar mensen genieten van chopchop square.

   (in antwoord op CNhenk)
 8. DoubleUC

  De omgekeerde wereld: onze koning steelt van zijn onderdanen, althans: hij laat zich vorstelijk door ons onderhouden.

  • Burgermans

   Daar werkt Zijne Majesteit dan ook hard voor. Leve de monarchie!

   (in antwoord op DoubleUC)
   • DoubleUC

    There is no necessity to separate the monarch from the mob; all authority is equally bad. (Oscar Wilde)

    (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan