‘IS laat moeder eigen zoon opeten’

De horror van IS kan altijd nog weer erger. Een moeder zou zonder dat ze het zelf door had stukjes van haar eigen zoon hebben opgegeten. Dat vertelt een Brit die naar Irak was afgereisd om tegen IS te strijden. Toen veiligheidsagent Yasir Abdullah hoorde dat IS zijn geboorteplaats, die hij in 2000 verliet, op nog geen tien kilometer was genaderd, besloot hij te gaan helpen. Hij kocht onder meer een machinegeweer en bewaakte samen met honderden andere strijders een cruciale grensovergang in Irak.
Vorige week keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft de meest gruwelijke verhalen gehoord. Zo vertelt hij over een oude Koerdische vrouw. 'Haar zoon was gevangen genomen door IS en naar Mosul gebracht. Ze was echter vastberaden om hem terug te vinden en ging naar het hoofdkwartier van IS om hem op te zoeken.' Hij vervolgt: 'De mannen van IS zeiden haar dat ze maar beter even kon gaan zitten na zo'n lange reis en wat kon eten, voordat ze haar zoon zou ontmoeten. Ze gaven haar thee en een maaltijd van vlees, rijst en soep. Ze dacht dat ze aardig wilden zijn.' 'Maar,' zo gaat hij verder, 'ze hadden haar zoon vermoord en in stukken gesneden. Nadat ze haar maaltijd opgegeten had en vroeg of ze haar zoon kon zien, begonnen ze te lachen en zeiden ze: 'Je hebt hem zojuist opgegeten.' Abdulla vertelt ook over hoe IS de lokale bevolking terroriseert. Als ze zich niet overgeven, riskeren ze ontvoerd en levend verbrand te worden. Gevangenen worden op een 'levend vreugdevuur' gegooid. Zijn neef zag hij met eigen ogen omkomen tijdens een IS-aanval.

Bron(nen):   Daily Mail  Het Laatste Nieuws    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Typisch Broodje Aap, Jeanette.

 2. Windows 8

  Een van mijn mijn ‘Islam waanbeelden’ volgens Ernie. Hij leest hier een artikel over het bloeien der krokussen of zo …

 3. Robin

  Oh, dat MOET waar zijn.

 4. Paulraw

  De propaganda slaat door.
  De werkelijkheid is al gruwelijk genoeg.

 5. Janneke van Vught

  Stoppen met alle berichtgeving over IS is misschien een oplossing.
  Cordon Sanitair werkte in België toch ook.

 6. ayse

  Het is wel erg verdacht dat er ineens in de regio uit het
  niets een buikkramp als IS tevoorschijn is gekomen, zelf de mensen in de regio
  weten niet waar ze vandaan komen.
  Ook toevallig dat ze de olievelden bezetten aan wie verkopen zij die olie en waar halen zij de wapens vandaan. Misschien is er weer een duistere kracht die de IS gecreëerd hebben die de olie voor een prikkie weghalen ik neem aan dat de olie niet aan de Arabieren verkocht word. Tegelijkertijd word er wapens aan die gekken geleverd en word de islam zwart gemaakt. En krijgt uiteindelijk weer een groep een stuk land. Waar ken ik deze film ook weer van. Dat zijn heel veel
  vliegen in een klap.

 7. kaassticks

  dat kunnen ze toch niet doen D:<

Reacties niet toegestaan