Steeds meer mannen willen een slimme vrouw

Notoire vrijgezel George Clooney trouwde vorig jaar met Amal Alamuddin, een mensenrechtenadvocate met een carrière om u tegen te zeggen. Naar wordt aangenomen is haar IQ veel hoger dan dat van haar man en steekt zij intellectueel gezien ver boven hem uit. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes schertste presentator Tina Fey dan ook 'Amal Alamuddin is een mensenrechtenadvocate die aan de Enron-zaak werkte, die Kofie Annan adviseerde over Syrië en die voor de VN in een commissie oorlogsmisdaden in de Gazastrook onderzocht, dus vanavond geven we haar man een lifetime achievement award'. Uit onderzoek blijkt nu dat er sprake is van een zogenaamd 'Clooney-effect': Steeds meer mannen, geïnspireerd door het droomhuwelijk, staan open voor dates en relaties met onafhankelijke, intelligente vrouwen, slimmer dan ze zelf zijn. De macho en zijn volgzame, afhankelijke vrouw is dus uit de mode. Een ruime meerderheid (58%) zoekt juist actief naar een onafhankelijke, carrière-gedreven vrouw. 87% van de mannen denkt gelukkiger te worden met een slimme vrouw die ook nog eens enorm goed verdient. Antropologe Helen Fisher, die voor het onderzoek 5600 Amerikaanse mannen ondervroeg: "De tijd dat mannen hun vizier vooral op afhankelijke, volgzame dames richtten lijkt voorgoed voorbij." De man-vrouwverhoudingen van een miljoen jaar geleden worden volgens haar weer in ere hersteld. "Toen waren vrouwen en mannen nog gelijkwaardig." Het zogeheten Clooney-effect is volgens Fisher al een aantal jaren aan de gang maar nu is er sprake van een 'dramatische ommekeer'. Uit het onderzoek bleek verder dat mannen over de gehele breedte romantischer lijken te worden. Vrouwen blijken juist steeds kieskeuriger te worden bij het kiezen van een partner. Mannen zouden ook sneller verliefd worden en sneller willen samenwonen dan vrouwen. 58% van de mannen heeft er ook geen problemen meer mee als een vrouw langer is.  

Bron(nen):   AD  Daily Mail    

18 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Ik vind mezelf hier wel in terug, intelligentie en passie vind ik ontzettend aantrekkelijk in een vrouw. Niet zozeer carrière, maar gedrevenheid om een doel te bereiken. Hoe ik zelf op de intelligentieladder sta laat ik aan anderen over trouwens.

  Mijn vraag is nu hoe vrouwen hier zelf in staan. Wat is voor hen het motief om voor een man te kiezen die wellicht niet ‘on par’ is met hun ambities?

 2. Kees Cornelder

  Hoor’es Kees en zijn Annie hebben het goed met elkaar. Alleen al de manier waarop zij mijn pantoffels ‘s avonds uit- en ‘s morgens aandoet. Ge-wel-dig!

 3. Dead Silence

  Een hoger IQ hebben dan een filmster is niet zo moeilijk.

  • Vogelbeest

   Sharon Stone zou ruim boven 140 zitten, dat wordt voor veel mensen wat uitdagend, maar gemiddeld gezien heb je helemaal gelijk.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • IwanovKapotjeplov

    Sharon Stone zit op een IQ van 154. Koploper is IIRC James Woods, met een IQ van 184.

    (in antwoord op Vogelbeest)
    • Dead Silence

     Ja…en die ranking zegt ook dat Arnold Schwarzenegger een IQ van 135 heeft. Ik lees al niet meer verder. Garry Kasparov schijnt er een van 190 te hebben.

     (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
     • RhodBerth

      Lijkt mij ook onlogisch dat iemand die zichzelf als wereldster heeft opgewerkt, miljoenen heeft verdiend en gouverneur is geworden een hoog IQ heeft. Lijkt mij eerder iets dat een dom iemand bereikt….

      (in antwoord op Dead Silence)
     • IwanovKapotjeplov

      Waarom zou Schwarzenegger geen IQ van 135 hebben? De man heeft het uiteindelijk toch aardig ver geschopt. Stommiteiten begaat iedereen, ook de slimste bakt er wel eens niks van.

      (in antwoord op Dead Silence)
 4. RhodBerth

  Dat zal inderdaad wel door Clooney komen….
  Echt een trendsetter, die Clooney!

 5. JerushaG

  Ach, die trend bestaat al sinds de jaren 70. Sinds blowende hippies het nietsdoen en luizijn hebben uitgevonden, hebben ze het altijd al een goede regeling gevonden om de emancipatie van vrouwen in hun voordeel uit te laten pakken.
  Nu de trend zich heeft doorgezet bij jongens die de brui geven aan hun middelbare school en liever op een plein rondhangen of gamend achter de computer zitten, beginnen die ook de voordelen te zien van de ambitie bij jonge vrouwen; kunnen zij lekker de hele dag gamend en pornokijkend op de bank hangen met een kratje bier terwijl zij de centjes thuisbrengt.
  Maar daarbij vergeten ze voor het gemak wel even dat die ambitieuze jonge vrouwen alleen interesse hebben in iemand met een gelijke of hogere opleiding dan zijzelf. Of je moet wel over hele goede (uiterlijke) eigenschappen, status en financiële positie beschikken (zoals bijv. Clooney – in de ogen van zijn vrouw) wil zij bereid zijn tot “downdaten”.
  Heel veel vrouwen hebben helemaal geen zin in het type “Het zit op de bank en het zapt”. Dus laat die luie donders nou niet denken lekker een slaatje te kunnen slaan uit de emancipatie en in mannelijke gold diggers te kunnen veranderen.
  Hoewel er natuurlijk al eeuwenlang net zo goed mannelijke als vrouwelijke gold diggers bestaan. Allebei in het bezit van foute motieven om een relatie met iemand aan te gaan.

 6. Robin

  Mannen wilden al tijden een slimme vrouw. Er zijn er alleen zo ontzettend weinig.

  • Dead Silence

   Niet zo’n probleem zou ik zeggen want er zijn heel veel domme mannen, zo niet nauwelijks van primitief te onderscheiden.

   (in antwoord op Robin)
  • Templein

   Generaties lang mochten vrouwen niet doorleren, mannen wel. Als vrouwen dan toch nog naar de opleiding voor kleuterjuf of juffrouw van basisschool mochten, dan konden ze werk krijgen tot hooguit de eerste twee klassen van de basisschool en als ze gingen trouwen moesten ze ontslag nemen.
   In Nederland gaat het nog lekker door. Daar spelen de mannelijke bestuurders en politici elkaar de bal toe.

   (in antwoord op Robin)
 7. Hector

  Vrouwen DENKEN dat mannen een slimme vrouw willen. Vrouwen DENKEN dat mannen het leuk vinden als zij bijdehand doet. Vrouwen DENKEN dat mannen het leuk vinden als zij zich gedraagt als “one of the boys”.

  Allemaal lulkoek.
  Vrouwen zouden zich eens moeten afvragen of zij een man die zich gedraagt als “one of the girls” zo leuk vinden en relatiemateriaal vinden.

  Geen man die ik ken voelt zich aangetrokken tot de tank-woman of powerrrr vrouw die hollywood en de media ons voorspiegelen als zijnde de vrouw die alle mannen moeten willen. Dat maken die mannen altijd zelf nog wel uit. Maar ja door 40 jaar lang social engineering zijn vrouwen vooral zelf behoorlijk de weg kwijt.

  Waar denk je dat MGTOW en in Japan de Grass Eaters vandaan komen?

  En maar schreeuwen op hun veertigste: “where have all the good men gone”? Alsof een beetje kerel staat te wachten op een vrouw die tegen de overgang aanhikt en haar mooiste jaren als een snol en slet door het leven is gegaan, riding the cock carrousel. Afgelikte boterhammen zijn het.

Reacties niet toegestaan