Baby’s moeten in kindcentra hun talenten gaan ontwikkelen

Spelen is er niet meer bij voor peuters. Alle kinderen van 0 tot 4 jaar zouden naar kindcentra moeten en niet om vriendjes te maken, maar om hun talenten alvast te ontwikkelen en eventuele leer- en gedragsproblemen vroegtijdig op te sporen. Dat stellen de koepel van de basisscholen (PO-Raad), de Brancheorganisatie Kinderopvang, de MOgroep en de gemeenten donderdag in een voorstel aan de politiek, meldt De Telegraaf. Basisscholen moeten hierbij betrokken worden om zo de overgang van opvang naar school beter te laten verlopen. 'Een mens leert in de eerste vijf levensjaren het meest. Basisscholen zouden van alle kinderen moeten weten wat voor kind ze binnenkrijgen zodat de school kan verder bouwen op diens ontwikkeling. Sterke basisvoorzieningen in de vorm van kindcentra vanaf 0 jaar zijn daarvoor gewenst,' stelt PO-raadvoorzitter Rinda den Besten.

Bron(nen):   Telegraaf      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Waarom beginnen we niet met talent stimuleren in de embryonale fase? Misschien met elektroden in de baarmoeder of iets dergelijks. Als dan blijkt dat jouw kind niet vatbaar is voor het talent dat jij wilt dat je kind krijgt, dan kun je meteen abortus laten plegen en opnieuw beginnen. Scheelt een hele hoop gedoe later, want stel je voor dat jouw kind ietsje langzamer is in de ontwikkeling.

  Spelen en gewoon kind zijn, vallen en opstaan, zijn één van de belangrijkste middelen om een kind te laten ontwikkelen naar de persoon die echt in het kind huist. Hoe komt het dat dit eeuwen wel werkte? Ik vind het nogal verontrustend hoe je steeds meer een tendens ziet dat kinderen geen kind meer mogen zijn, maar meteen vanuit de crèche aan hun carrière moeten beginnen. Totaal opgefokte samenleving dit. Het motief hierachter is volgens mij niet in het belang van het kind, maar in het belang van prestatiegerichte ouders die weinig tot geen tijd hebben om hun kind op te voeden.

  • Har Davids

   Het is de logische voortzetting van een trend: kinderen zijn vanaf de geboorte tenslotte ook al consumenten die, via de ouders, producten en diensten aangeboden krijgen die van belang zouden zijn voor hun ontwikkeling en welbevinden. Dat deze ontwikkeling ten koste gaat van de periode van het kind zijn op zich, is dus bijzaak. Het gaat er om dat aan iedereen verdiend moet kunnen worden.

   (in antwoord op AT)
  • Paulraw

   Helemaal met je eens.

   ´maar om hun talenten alvast te ontwikkelen en eventuele leer- en gedragsproblemen vroegtijdig op te sporen.´

   En weer die dwangmatige behoefte problemen te vinden.De ADHD hausse is net voorbij,vinden ze weer iets nieuws dat moet worden behandeld.

   (in antwoord op AT)
  • Windows 8

   “Spelen en gewoon kind zijn, vallen en opstaan…” volledig akkoord met je betoog maar dan wel in een omgeving waar dat kan, vele (migranten) kinderen geisoleerd in steden.
   Bijkomend voordeel : kan men de veelal bijstandsouders verplichten te gaan werken / scholing volgen

   (in antwoord op AT)
 2. Windows 8

  Zeg gewoon waar het om draait : om indoctrinatie door achterlijke religies te voorkomen.

 3. Burgermans

  Bedoelen ze nu dat buitenlandse kinderen heropgevoed moeten worden voor ze naar de kleuterschool kunnen?

 4. DoubleUC

  De maakbare mens. De Geleichschaltung kan niet vroeg genoeg beginnen. De nieuwe Jeugdwet biedt de Regering vrijwel onbeperkte mogelijkheden.

  • DoubleUC

   En zo zijn er nog talloze andere voorbeelden te bedenken waardoor men bij de gemeente van mening is, dat je als ouder afwijkend gedrag vertoont en dat er ingegrepen dient te worden. Bijkomend nadeel voor de ouder is dat de gemeente vaak veel meer inzicht heeft in de persoonlijke omstandigheden van ouders dan de rijksoverheid.

   In feite is het een geniale zet van de rijksoverheid. Want op deze manier en met de uitschakeling van de rechter, zullen er veel meer kinderen worden opgevoed volgens de “staatsnorm”. Want wie zich als ouder niet gedraagt, loopt een groot risico dat zijn of haar kind van de ene dag op de andere door een gemeenteambtenaar onder de arm wordt meegenomen.

   (in antwoord op DoubleUC)
 5. Oh_Oh_SarCastro

  Geef ze een leuke naam, “Der Koepeljugend” ofzo..

 6. utsjaermets

  ???En gelijk electrostimulatie als ze niet genoeg produceren. Stelletje malloten. ‘Oplossingen’ zijn het probleem niet….

Reacties niet toegestaan