- Chips. Het zout maakt het langer houdbaar.
- Chocolade. Door de suiker blijft chocola veel langer goed dan op de verpakking staat.
- Ketchup. Op een koele, droge plaats of in de koelkast blijft het tot wel een jaar eetbaar.
- Yoghurt. Tot zes weken na de houdbaarheidsdatum kun je yoghurt nog eten.
- Kaas. Veel kaas bevat al schimmel. Zachte kazen zoals brie en camembert blijven minder lang goed.
- Melk. Zolang melk niet klontert of stinkt, kun je het nog drinken.
- Eieren. Als eieren zinken in een bak water zijn ze nog goed om te eten.
- Brood kun je veilig eten zolang er geen schimmel op zit.
- Rijst blijft maanden zo niet jaren goed.
- Groenten en fruit. Ook hier geldt: zit er geen schimmel op en is het niet papperig dan is het nog prima te eten.
10 voedingsmiddelen die tot ver na de houdbaarheidsdatum nog prima eetbaar zijn
Jaarlijks gooien Nederlanders bijna 1,3 miljoen ton voedsel weg. Een belangrijke oorzaak van de verspilling is de onduidelijkheid over de houdbaarheidsdatum van producten. Voor onderstaande voedingsmiddelen geldt dat er wel wat soepeler met die datum kan worden omgegaan.
Waar zouden we zijn zonder de kinderlijstjes van Jeanette
Dan zouden wij ook geen last hebben van uw constante gehuil.
(in antwoord op Windows 8)Ik vind ze leuk.
(in antwoord op Windows 8)heb je vast teveel code gevreten 😛
(in antwoord op RhodBerth)waar zouden we zijn zonder de overmaat aan reacties van een uitkeringtrekker die met zijn tijd geen raad weet?
(in antwoord op Windows 8)En een blauwe banaan ? Wat zegt dat ?
Ik gooi het pas weg als het echt rot is.
Bruine bananen vind ik overigens smerig. Daar kun je dronken van worden.
De buitenkant zegt niet alles. Als je hem tot moes kan knijpen in de schil is het tijd om hem weg te flikkeren.
Schimmel kun je soms nog overal uithalen.
Verschimmelde kaas is zalig. Voor de blauwe en de groene aderkaas.
Dat je een rottig gevoel in je darmen krijgt maakt niet uit.
Komt er vanzelf weer uit. En misschien wel natuurlijk penicilline ?