50’ers zijn het duurste uit

Na decennialang hard werken denk je als 50'er misschien dat er eindelijk een einde komt aan een periode van het dragen van zware financiële lasten, maar 50 zijn blijkt juist behoorlijk duur. Niet alleen zijn 50'ers nog bezig met het afbetalen van hun hypotheek, ze zijn ook veel kwijt aan hun studerende kinderen en aan hun hulpbehoevende ouders. De 'sandwich-generation' is veel duurder uit dan 30'ers en 40'ers, zo blijkt uit een Engels onderzoek. De uitgaven nemen flink toe tussen 40 en 49 waarna ze pieken op 50-jarige leeftijd en dan pas langzaam afnemen als de pensioengerechtigde leeftijd nadert en kinderen het huis uit gaan. Vanaf het 70e levensjaar nemen de kosten af omdat mensen dan veel minder geld uitgeven aan wonen en levensonderhoud. 50'ers zijn ook veel geld kwijt aan tweede gezinnen. Van alle generaties geven 50'ers daarnaast nog het meeste geld uit aan vakanties en sparen ze bovendien het meest voor hun pensioen.  

Bron(nen):   Daily Mail      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Dus al dat geneuzel dat 50-ers te duur zijn voor het bedrijfsleven en dat ze dat geld eigelijk niet nodig hebben is gelijk afgedaan als onzin.

  • Bas

   Het artikel constateert wellicht dat ze het geld nodig hebben, maar dat ze te duur zijn voor het bedrijfsleven wordt in dit artikel niet over gerept, laat staan weerlegd. Of ze te duur zijn staat los van of ze het geld nodig hebben of niet.

   Meeste geld uitgeven aan vakanties vind ik niet echt een teken dat ze het echt nodig hebben

   (in antwoord op Vogelbeest)
 2. Rinus57

  Het onderwerp is zeker geplaatst om een bepaalde leeftijdsgroep te pleasen , zij zijn de 50’ers hé , vaak bewuster van politieke keuze , gelet met het oog op de verkiezingen steekt men spreekwoordelijk steeds vaker de thermometer in het land om te kijken naar de reacties .

Reacties niet toegestaan