Kamer over? Neem een vluchteling in huis

In Nederland leven zo'n honderdduizend illegalen. Ruim 24 duizend mensen met een verblijfsvergunning wachten op een woning. Hen allemaal onderbrengen in asielzoekerscentra is lastig. Vluchtelingen Welkom komt daarom met een alternatief: particulieren kunnen een vluchteling in huis nemen. De organisatie volgt het voorbeeld van het Duitse Flüchtlinge Willkommen. Na bemiddeling door die stichting zijn nu zestien vluchtelingen gehuisvest in Duitsland en Oostenrijk, schrijft het AD. De 41-jarige Daisy Petrona wordt namens Vluchtelingen Welkom een schakel tussen particulieren en vluchtelingen. 'De overheid wil een participatiesamenleving. Gemeenten hebben moeite om statushouders een plek te geven. Wij kunnen helpen. Voor iedereen is het beter. Vluchtelingen leren Nederland veel sneller kennen als ze bij iemand in huis zitten.' Dhjana Samshuijzen (42) uit Ede heeft de afgelopen twee jaar tien vluchtelingen in huis gehad. 'Het was een grote stap,' vertelt ze. 'Mijn eigen kinderen waren het er in eerste instantie niet mee eens. Ze waren aan het puberen, hadden vrienden die niet allemaal even positief tegenover vluchtelingen stonden. Nu zijn sommige van die Afghaanse jongens zelfs opgenomen in de vriendenkring.'

Bron(nen):   AD      

39 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Ik kan niet wachten tot de eerste een bloedbad in het gezin dat hem opvangt aanricht. Maar goed, dan heeft de rest er tenminste geen last van.

  Wat schuift het trouwens Daisy de kraakster?

 2. Vogelbeest

  Vliegtuig over? Breng vluchteling naar Afrika!

 3. Ko Herent

  Ze kunnen toch gewoon wat grote huizen huren in Syrië, Libië of Irak. Of is dat niet de bedoeling?

 4. Dead Silence

  De kans dat je geen vluchteling in je huis haalt is in mijn optiek 90%. En wat een mooi voorbeeldverhaal. Als het uberhaupt waar is dan een hoge uitzondering.

 5. Koper

  Kunnen ze niet verplicht stellen dat als je links stemt VERPLICHT bent om een vluchteling op te nemen en er voor te betalen?

 6. Butterfly Love

  Hallo mensen Ik wil dit benoemen naar ons volk Nederlanders. Iedereen die een Nederlands paspoort heeft is een Nederlander laten we dat voorop zetten. Mensen jullie zeggen allemaal dat je geen hart hebt als het gaat om mensen die roepen en zeggen dat we de vluchtelingen niet binnen moeten laten. Jullie kijken naar dit met maar 1 gevoel oh wat zielig er is oorlog. Laat me ook erbij zeggen het is inderdaad zielig en erg. Denk aub ook aan onze eigen maatschappij, er moeten nu 8.000 mensen gevoed worden, kledij gebracht worden uit eindelijk werk. Er is nu al een tekort aan werk, te kort aan huizen ons eigen “Nederlanders” leven ook op straat hebben ook honger! IK KIES VOOR HULP MAAR HULP IN HEN EIGEN LAND! We hebben een landmacht een leger wij zijn nu Europa we hadden veel dingen kunnen doen in hen land. Er zijn veel opgeleide mensen tot ontmantelen van bommen en oorlogen. Waarom wel 1 land helpen en de ander niet? Denk ook aan jezelf en je eigen kinderen! Op gegeven moment moet je meer btw betalen meer huur meer zorgverzekering omdat de “vluchtelingen” hun onkosten niet zelf kunnen betalen. Laat me weer herhalen ik heb gevoel voor de mensen die lijden maar hoe erger dit wordt gaan wij ook lijden. Oproep naar ons volk ! De staat heeft het volk nodig zonder het volk kunnen ze niks. Begrijp in te zien wat ik hiermee wil zeggen en niet gelijk een mening uiten dat ik een racist ben. Kijk naar wat jouw kan overkomen. Misschien kan jij je nu net redden maar omdat we straks overal gekort worden niet meer, je staat op straat met je kind maar geen plaats in te huizen. Wie bekommert zich dan om jou? Mensen wees redelijk en denk na!

Reacties niet toegestaan