Teeven-deal bedroeg toch 4,7 miljoen

Er is toch 4,7 miljoen gulden gemoeid geweest met de deal van toenmalig officier van justitie Fred Teeven, nu staatssecretaris, en een drugshandelaar. Een bevestiging van dit bedrag is gevonden. Betrouwbare bronnen hebben dit maandag gezegd naar aanleiding van berichtgeving hierover van De Telegraaf.

Over de hoogte van de deal was ophef ontstaan. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) had vorig jaar aan de Tweede Kamer gemeld dat het om nog geen 2 miljoen gulden zou gaan. Maar dat klopte niet, zo meldde Nieuwsuur vorige week. Het tv-programma zei zich te baseren op stukken die het had ingezien.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Benieuwd hoe hij zich hier nu gaat uitlullen

 2. Jannie Ooms

  Die bon is er natuurlijk altijd al geweest. Alleen onder grote druk is het document boven water gekomen. Dat de bejaarde Opstelten heeft gelogen, kan ik me niet goed voorstellen van de man die mij zo doet denken aan de wat knullige stripfiguur Burgemeester Dikkerdack, van Rommeldam.

  Geen leugenaar dus? In dat geval lijkt het er sterk op dat hij de regie over zijn ambtenaren kwijt is. En dat is ook niet best!

 3. Zmirlap

  Demente peppie en kwijlende kokkie treden af. En nu rap het verzorgingstehuis in met die figuren. Tijd om in je eigen pis te gaan zitten stinken…

Reacties niet toegestaan