‘Britse schoolmeisjes zitten in sharia-kamp in Syrië’

De drie Britse tienermeisjes die in februari het vliegtuig namen van de Britse luchthaven Gatwick naar Istanbul, zijn in Syrië aangekomen. Hun familie heeft er alles aan gedaan om ze nog in Turkije terug te vinden, maar dat is niet gelukt. Kadiza Sultana (16), Shamima Begum (15) en Amira Abase (15) zitten volgens Sky News in de stad Raqqa in een 'sharia-kamp'. 'Naar alle waarschijnlijkheid bevinden ze zich in een huis dat in handen is van een Brits meisje dat hen op internet uitlegde hoe ze van Turkije naar Syrië konden reizen. Onze bronnen in de stad Raqqa vertellen ons dit en ook dat ze veilig zijn', aldus een Sky-verslaggever. Het is onduidelijk wie het meisje is dat hen opving. Mogelijk gaat het om Aqsa Mahmood, ook bekend onder de naam Umm Layth, die in 2013 al vanuit Schotland naar Syrië afreisde. Met haar hadden de drie meisjes via Twitter contact. Maar waarschijnlijker is dat ze werden geholpen door een 15-jarig Brits meisje dat op dezelfde school zat als de drie tieners. Naar aanleiding van haar vertrek deelde de school in samenwerking met de politie brieven uit aan leerlingen over haar verdwijning. De families van de meisjes verwijten de school nu dat die de brief niet meteen aan de ouders heeft gegeven. 'We waren nooit op dit punt beland als we de brief hadden gekregen en wisten wat er speelde op school', aldus de zus van Kadiza.

Bron(nen):   AD      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  R.I.P.

 2. Windows 8

  “veilig” = kweekkoeien voor Allah

  • moslim

   Windows 8 is kennis van Allah gegeven aan de meest geleerde in windows als barmhartigheid en kennisvermeerdering naar Zijn nietige schepsels. Hahah

   (in antwoord op Windows 8)
 3. al

  en neem vooral geen eigen verantwoordelijkheid ouders! Waarom is het de schuld van de school als de ouders zelf niet opletten en gesprekken aan gaan met hun kinderen???

  • Albert Bakker

   Verantwoording verschmantwoording. Ouders kunnen van zichzelf geen schadevergoeding eisen.

   Die ouders zijn allang blij dat ze nu fatsoenlijk met een moslim trouwen. Hun eer is gered, Nu nog wat poet erbij en het verhaal is compleet.

   (in antwoord op al)
 4. Burgermans

  Dit is het logische gevolg van een islamitische opvoeding. De ultieme consequentie van de islam is terreur.

  • moslim

   Alweer Burgermans met zijn domme uitspraken, ga burgers eten!

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    De islam streeft de invoering van de sharia na, dat is precies wat deze meisjes hebben gedaan. Een kwestie van oorzaak en gevolg, ernie, de oorzaak is de islamitische opvoeding, het gevolg is dat deze meisjes terroristenhoeren in Syrië zijn geworden.

    (in antwoord op moslim)

Reacties niet toegestaan