In deze landen zitten de meeste vrouwen in het parlement

In onderstaande grafiek staan de landen met de meeste vrouwen in het parlement. Nederland staat net niet in de top 10, maar doet het bijzonder goed met een parlement dat voor 40,7 procent uit vrouwen bestaat. In het Europees parlement is 36 procent vrouw. Rwanda voert de lijst aan met een indrukwekkend percentage van bijna 64 procent. De reden is helaas dat sinds de genocide 70 procent van de bevolking uit vrouwen bestaat. Andorra en Cuba volgen op plaats 2 en 3. In de Verenigde Staten bestaat het parlement voor slechts 20 procent uit vrouwen. Infographic: The Parliaments With The Highest Female Participation | Statista You will find more statistics at Statista

Bron(nen):   Statista      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Bart

  ‘De reden is helaas dat sinds de genocide 70 procent van de bevolking uit vrouwen bestaat’. Dat is toch niet de enige reden anders zou in andere landen 45-50% van het parlament uit vrouwen bestaan en dat is bijna nergens het geval.

 2. marianne martens

  Zie je wel overal valt Nederland uit de vluchtelingenboot behalve de multinationals zoals Shell, Heineken( hoofdmoppie woont in Zwitserland ),ASML, Google etc die vluchten naar niet bestaande afdelingen in Luxemburg en België. Alweer een topuitzending van Tegenlicht gisterenavond.

  • Guest

   Fuck de overheid. Die heeft ook een hekel aan haar burgers.

   (in antwoord op marianne martens)
  • Dead Silence

   Bij ASML zijn ze eenmaal slim. En er gaat al genoeg loonbelasting naar Den Haag vanuit Veldhoven. Niet dat de werknemers er iets mee opschieten. Gewoon een middelvinger naar Rutte c.s..

   (in antwoord op marianne martens)
 3. RhodBerth

  Graag ook onderzoek naar het % dat uit linkshandigen, roodharigen, krullenbollen, grootvoetigen, nat-oorsmerigen en bijzienden bestaat.

  De emancipatie is pas echt voltooid als onderzoekers verschillen tussen mannen en vrouwen net zo relevant vinden als de onderwerpen die ik hierboven schets. Zolang mensen zich druk maken om het % mannen of vrouwen laten deze zelfde mensen zien dat ze zelf nog steeds niet geëmancipeerd zijn.

Reacties niet toegestaan