Amerikaanse dominee vraagt 60 miljoen van gelovigen voor nieuw vliegtuig

Het vliegtuig van de Amerikaanse welvaartsprediker Creflo Dollar is aan vervanging toe. Daarom zoekt hij 200.000 gelovigen die een kleine 300 euro willen doneren. De predikant wil namelijk graag een Gulfstream G650 en die kost ongeveer 60 miljoen euro. Volgens de website is dit straalvliegtuig het grootste, snelste, meest luxueuze en technisch geavanceerde in zijn soort. In een zes minuten durend filmpje legt Dollar uit waarom hij echt een nieuw vervoermiddel nodig heeft. Zijn oude vliegtuig gaat al dertig jaar mee en is al twee keer bijna neergestort. Gelukkig zorgde God ervoor dat hij en zijn familie toch veilig konden landen, zo sluit hij onder luid applaus zijn verhaal af. Deze incidenten maakten hem echter duidelijk dat het tijd was om God om een nieuw toestel te vragen. In de video benadrukt hij nog hoe belangrijk het vliegtuig is om het woord van God te verspreiden. 'We hebben uw hulp nodig om door te gaan met het bereiken van een verloren en stervende wereld.' Dollar, die preekt vanuit een megakerk in Atlanta, werd in 2012 nog opgepakt, omdat hij zijn dochter zou hebben geprobeerd te wurgen. Later is hij vrijgesproken. Welvaartspredikers overtuigen gelovigen ervan dat ze minimaal 10 procent van hun inkomen moeten afstaan aan de kerk voor een gegarandeerd gezond en rijk leven.

Bron(nen):   CNN      

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Bizar, deze manier van je geloof beleiden.

  • Albert Bakker

   Alle manieren om geloven te belijden zijn bizar als ze je van buiten beschouwt. Het is de interne logica die je moet snappen waarna je de debielst denkbare onzin kunt internaliseren als evident waar.

   (in antwoord op Dutchy)
   • Windows 8

    ” is al twee keer bijna neergestort.”
    Volgens mij toch een duidelijke waarschuwing van ‘boven’.

    (in antwoord op Albert Bakker)
    • Albert Bakker

     Het was duidelijk God die hem gered heeft. God doet veilige landingen, die andere vogel met zijn hoeven doet neerstorten. Dat is tenminste doorgaans de regel begrijp ik.

     (in antwoord op Windows 8)
     • Anton van Haasteren

      Overigens is het vermelden waard dat iedereen dood gaat, vroeg of laat, god of geen god, waarschuwing of geen waarschuwing.

      (in antwoord op Albert Bakker)
  • Windows 8

   Ken jij dan niet bizarre vormen van een imagiair vriendje aanbidden?

   (in antwoord op Dutchy)
  • Windows 8

   Beter dat dan mensen kelen

   (in antwoord op Dutchy)
 2. Albert Bakker

  Als een goed christen heeft deze man gedacht wat Jezus zou doen en Jezus zou beslist niet in minder dan een Gulfstream G650 willen worden gezien. Hij heeft dus volledig gelijk om zijn volgelingen om een schamele 300 dollar te vragen, zodat hij snel en veilig het Evangelie kan verkondigen. En in ruil daarvoor zal hun beloning in het hiernamaals vele malen groter zijn. Misschien wel het tienvoudige en krijgen ze na hun dood wel 3000 dollar uitgekeerd aan cloudmoney.

  • Har Davids

   Voor zover ik weet is het enige vervoermiddel dat in verband gebracht wordt met ene Jezus van Nazareth een ezel. Maar als je verschoond bent van enig fatsoen maak je grootschalig gebruik van de goedgelovigheid van anderen om de zakken te vullen. Je kunt in ieder geval niet stellen dat hij een geheim maakt van zijn hebzucht.

   (in antwoord op Albert Bakker)
   • Albert Bakker

    Je kunt van de Jezusfiguur maken wat je wil. Je kunt een socialistische hippie-Jezus op een ezel zetten of een kapitalistische Rambo-Jezus omhangen met een kogelriem en AK-47 ten strijde laten trekken tegen de belastingdienst.
    Het is allemaal onzin, dus is het allemaal even waar.

    Mensen geloven in die onzin en je zou ze niet tegen kunnen houden hun laatste centen aan die malloot over te maken al zet je ze een pistool tegen het hoofd.

    Zo werkt geloof.

    (in antwoord op Har Davids)
  • Petercas

   Of 72 maagden

   (in antwoord op Albert Bakker)
 3. Anton van Haasteren

  De man heeft groot gelijk. Als je aan gratis geld kunt komen moet je dat gewoon doen. Niemand verplicht je om hem dat geld te geven.
  Geloof is een groot goed voor hen die er handig gebruik van maken.

 4. Anton van Haasteren

  En het is serieus geen kinderachtig vliegtuig hoor.

  https://www.google.nl/search?q=gulfstream+g650&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JmcFVYKICZOw7AasmYDoBw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1176&bih=827

 5. Hendrik

  Hopelijk mogen zijn volgers ook mee gaan genieten van de luxe en weelde waarin hij leeft.

 6. Nijmegenaartje

  Deze man was in Nederland zeer zeker lid van de vvd geweest

  • Bram

   Kortzinnig antwoord. Als dit al met politiek te maken had zijn SGP en CDA partijen die belastingcenten willen overmaken naar kerkelijke instellingen.
   Maar ik lees dat je een werkloze timmerman bent. Het is mijn aanname dat je de regerende partijen PvdA en VVD daarvan de schuld geeft.

   (in antwoord op Nijmegenaartje)
   • Nijmegenaartje

    O ja, jij vindt dit een kortzichtig antwoord, stop je kop nog maar verder in het zand. Als ze in het transport, bouw, zorg en tegenwoordig ook in winkels het Oostblok personeel naar huis sturen (Polen, Roemenië, Hongarije, dan hebben we voor een groot deel geen werkelozen. Maar dat snapt geen ene VVD’er, die denken alleen aan hun zelf, ikke, ikke en de rest ken stikken.

    (in antwoord op Bram)
 7. harrr

  Geweldige achternaam voor een amerikaanse dominee… LOL

 8. Petercas

  Als het kwartje nou niet valt.

Reacties niet toegestaan